לימודי ראיית חשבון

בשנים האחרונות נדמה שלימודי ראיית חשבון נמצאים במגמת עלייה, זאת בהתאם לביקוש שהולך וגובר בשוק העבודה. תחום ראיית החשבון משתייך לקטגוריית החשבונאות, והוא טומן בחובו לא מעט תכנים מעניינים. מה חשוב לדעת על לימודי ראיית חשבון, ובאילו מוסדות לימוד ניתן ללמוד את התחום? ריכזנו עבורכם מידע בנושא.

ראיית חשבון: תחום מבוקש בתעשייה

תחילה נציין כי התחום מתאים לאנשים לוגיים ושקולים, שאוהבים את העולם הפיננסי ולא מפחדים ממספרים וחישובים. העבודה מתבצעת מול מחשב (כך שהיא עבודה משרדית לכל דבר), וטומנת בחובה גם התקשרות עם לקוחות, כך שחשוב להיות בעלי יחסי אנוש טובים.

למעשה, לימודי התואר נמשכים בין שלוש לארבע שנים, ובמסגרת הלימודים תלמדו קורסים שונים ומגוונים, בין היתר קורסים שמאפיינים תארים רבים כמו סטטיסטיקה, וקורסים ממוקדים לתחום החשבונאות, כמו דיני מיסים, תמחור, שוק ההון, ניהול דוחות פיננסיים ועוד. חשוב לציין שמדובר בתואר ראשון, אך בהחלט ניתן לבחור בהסבה ללימודי ראיית חשבון, כאשר האופציה הזו רלוונטית לבוגרי תואר ראשון בתחום אחר.

על מנת לעסוק בתחום, על הבוגרים לעבור בהצלחה את מבחני ההסמכה של איגוד רואי החשבון, וכמובן להתמחות במשך שנתיים במשרדי רואי חשבון (זה יכול להיות גם במגזר הפרטי).

תנאי קבלה

תנאי הקבלה ללימודי ראיית חשבון עשויים להשתנות בין מוסד לימודים אחד לשני. יש מוסדות שידרשו מכם להציג תעודת בגרות מלאה בציון ממוצע גבוה, בחינת סיווג באנגלית (למשל מבחן אמיר, או הציון שקיבלתם בפסיכומטרי). כמו כן, יש מי שיבקשו ראיון אישי ומי שידרשו מבחן קבלה פנימי.

מוסדות לימודים מוכרים

יש לא מעט מכללות ואוניברסיטאות שמציעות לימודי ראיית חשבון, להלן מוסדות הלימוד המוכרים:

  • מכללת רמת גן
  • המכללה האקדמית רופין.
  • אוניברסיטת בר אילן.
  • המכללה האקדמית ספיר.
  • המכללה האקדמית הדסה.
  • האוניברסיטה העברית.
  • אוניברסיטת תל אביב.
  • הקריה האקמית אונו.
  • האוניברסיטה הפתוחה.

מוסדות הלימודים הללו מציעים לכם תואר ראשון בחשבונאות, כאשר ניתן ללמוד את התחום במסלול חג חוגי, ואף ניתן לשלב אותו עם תחום נוסף (מסלול דו חוגי), ובכך ללמוד שני תחומים משיקים שיעניקו לכם יתרון בשוק העבודה, למשל כלכלה או מנהל עסקים.

עם זאת, כאמור ישנה אפשרות ללימודי הסבה לראיית חשבון, מה שמתאפשר לסטונדטים שכבר מחזיקים בתואר אקדמאי. כמו כן, קיימת אפשרות גם ללימודי ערב, למשל במכללה למנהל.

אפשרויות תעסוקה

עם תום הלימודים ומבחני ההסמכה, תצטרכו לעבור התמחות במשרד רואי חשבון, ורק לאחר מכן תוכלו לצאת לדרך. למעשה, ניתן לעסוק בתחום ראיית החשבון, ולהשתלב בתאגידים וארגונים, ואפילו במשרדים עסקיים וחברות פרטיות. תוכלו לעסוק כשכירים או לחלופין, לפתוח משרד רואי חשבון עצמאי ולבחור את הלקוחות שעמם תעבדו.

לסיכום, אין ספק כי ראיית חשבון מהווה מקצוע מבוקש בקרב צעירים רבים, ולו בשל מגוון אפשרויות התעסוקה. ניתן להירשם ללימודים במסלול דו חוגי, ובכך לשלב תחום נוסף במסגרת התואר.

לקבלת מידע נוסף

השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם
נגישות