תנאי קבלה לתואר ראשון

לימודי תואר ראשון הם מאוד מבוקשים, ולא בכדי. כיום, על מנת להתקבל לעבודות נחשקות וכדי ללמוד מקצוע – רבים פנויים ללימודים גבוהים במכללות ובאוניברסיטאות. אחד החסמים העיקריים בקרב סטודנטים לעתיד ומתעניינים בלימודים גבוהים – טמון בתנאי הקבלה. מה חשוב לדעת על תנאי הקבלה לתואר ראשון, והאם יש הבדלים בין מכללות לאוניברסיטאות? ריכזנו את כל המידע במאמר שלפניכם.

תנאי קבלה בסיסיים לתואר ראשון

לכל תחום לימודי יש דרישות שונות, אך לצד זה, ישנם תנאים בסיסיים לקבלה ללימודים גבוהים, ולרוב הם חלים על מרבית התארים. למעשה, רוב המוסדות להשכלה גבוהה, ישימו דגש על ממוצע הבגרויות שלכם, ועל ציון הפסיכומטרי – אם כי ישנם תארים שניתן להתקבל אליהם ללא פסיכומטרי (בד"כ במכללות), אך בתנאי שתציגו ציון סיווג באנגלית, כמו במבחן אמיר.

במקרים מסוימים, ועם ממוצע ציונים גבוה, תוכלו להתקבל גם באופן אוטומטי לתארים ספציפיים (למשל בתחום החינוך או התקשורת), לרוב במכללות. לעיתים תידרשו גם לעבור ראיון אישי או מבחני קבלה פנימיים.

חשוב לציין שתעודת בגרות מלאה היא התנאי הבסיסי ביותר, ועליו אף אוניברסיטה או מכללה לא תתפשר למעט האוניברסיטה הפתוחה. כיום מוסדות הלימוד מאפשרים לגשת למכינות על מנת לאפשר לאלה שלא עומדים בתנאי הקבלה הראשוניים לשפר את הסיכויים שלהם.

איך אפשר לדעת מראש את תנאי הקבלה?

פשוט מאוד – באינטרנט. היום ניתן למצוא את תנאי הקבלה לכל תואר, לכל מכללה או אוניברסיטה, באתרי האינטרנט השונים, ובמיוחד באתרים הרשמיים של מוסדות הלימוד. אם יש לכם ספק, אם אתם רוצים לבדוק את האופציה לועדת חריגים, או מבקשים להתקבל בתנאים ייחודיים – תמיד מומלץ לקבוע פגישת ייעוץ עם יועץ לימודים מטעם המוסד, ולברר את כל הפרטים הללו מבעוד מועד.

לא עומדים בתנאי הקבלה? אל תוותרו. כיום ניתן לבצע השלמת בגרויות או אפילו לגשת אל פסיכומטרי נוסף, ואפילו מבחן אמיר – על מנת להגדיל את הסיכויים שלכם להתקבל.

אגב, אל תפסלו את האופציה של לימודי תעודה, בהם תנאי הקבלה הרבה יותר מקלים בהשוואה לתואר ראשון או תואר שני.

מה ההבדל בתנאי הקבלה בין אוניברסיטה למכללה?

בין אם מדובר על תואר ראשון או על תואר שני ברוב המקרים תנאי הקבלה של אוניברסיטאות יהיו הרבה יותר נוקשים בהשוואה לתנאי הקבלה של מכללות. מהסיבה הזאת אם אינכם עומדים בתנאי הקבלה של האוניברסיטאות, תוכלו לבדוק את הסיכוי שלכם להתקבל למכללה – ולרוב אפילו תצליחו לעשות זאת.

עם זאת, עדיין ישנם תארים בעלי תנאי קבלה נוקשים, גם אם תבחרו ללמוד באוניברסיטה וגם אם תבחרו ללמוד במכללה.

האם יש הבדל בתנאי הקבלה בין לימודי ערב ולימודי בוקר?

בגדול – לא. בדרך כלל אין הבדל בתנאי הקבלה בין לימודי ערב ובין לימודי בוקר, והם זהים בכל מוסדות הלימוד. ההבדל הוא בשעות הלימודים, בכמות הקורסים השנתית ולפעמים גם במשך הזמן שייקח לסטודנט לסיים את הלימודים ולקבל את התואר.

לסיכום, על מנת להתקבל לתואר ראשון, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה של מוסדות הלימודים. עם זאת, טוב לדעת שהיום ניתן להתקבל ללימודים גם אם אתם לא עומדים בכל תנאי הקבלה שהוצבו, בין אם תבחרו לשפר ציונים, ובין אם תבחרו לגשת לועדת חריגים.

בהצלחה.

לקבלת מידע נוסף

השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם
נגישות