ללמוד הנדסת חשמל: מהם תנאי הקבלה, ובמה זה כרוך?

בעשור האחרון לימודי ההנדסה במגמת עליה, וכיום הביקוש ללימודים הללו הוא גבוה במיוחד, וזה בהחלט מתכתב עם הביקוש לעובדים חדשים בשוק. מי שלא מכיר את התחום, ודאי חושב שההתעסקות המרבית במהלך העבודה והלימודים היא עם חשמל – אך זה לא מדויק. בוגרי תואר ראשון או תואר שני בהנדסת חשמל מתעסקים לרוב עם אלקטרוניקה ומחשבים, ופחות עם חשמל (בשונה מהנדסאי חשמל).

למעשה, תחום הנדסת החשמל מאוד דומה לתחום הנדסת התוכנה, ומהסיבה הזאת יש מי שבוחרים לבצע הסבה במהלך העבודה. הנדסת חשמל הוא תחום שבו מתכננים באמצעות המחשב אלמנטים ופונקציות שונות הקשורות למעגלים חשמליים ולמקורות חשמל כאלה ואחרים.

מה חשוב לדעת לפני שנרשמים ללימודי הנדסת חשמל? ריכזנו את המידע החשוב במאמר שלפניכם.

תנאי קבלה ללימודי הנדסת חשמל

נכון להיום תנאי הקבלה לתואר ראשון בהנדסת חשמל מכילים מספר דרישות. עם זאת, חשוב לציין כי התנאים עשויים להשתנות בין מוסדות הלימוד השונים, אך עדיין ישנו קו מנחה מסוים שעליו מרבית מוסדות הלימוד מתבססים:

  • ממוצע בגרויות של 90 ומעלה כולל בונוסים.
  • ציון פסיכומטרי מינימלי של 550.
  • בגרות במתמטיקה 4 יחידות בציון 70 ומעלה.
  • בגרות באנגלית 4 יחידות בציון 70 ומעלה.
  • נדרשת בגרות בפיזיקה ברמה של 5 יח"ל, סטודנטים שלא למדו פיזיקה יוכלו לגשת למכינה ייעודית בחלק ממוסדות הלימוד.

למה כדאי ללמוד הנדסת חשמל?

מעבר לעובדה שזה תחום מעניין ומאתגר, ושיש ביקוש גבוה לעובדים חדשים בשוק – אין ספק שהשכר נחשב למתגמל. נכון להיום בוגרי תואר ראשון בהנדסת חשמל משתכרים ב-12,000 עד 17,000 שקל בחודש. מה שנחשב גבוה ביחס לתחומי ההנדסה האחרים.

חשוב לציין כי לימודי הנדסת חשמל מעניינים ומאתגרים, ועם זאת – מדובר בתואר דורשני ואינטנסיבי שיצריך מכם לא מעט זמן של לימודים, גם בבית. 

קורסים בהנדסת חשמל

הקורסים בהנדסת חשמל מתחלקים לשני חלקים עיקריים:

החלק הראשון הוא קורסי המבוא העוסקים בעיקר ביסודות המתמטיקה, בפיזיקה ואפילו בנושא אלקטרוניקה. עבור מרבית הסטודנטים מדובר על החלק המורכב ביותר מכיוון שהוא כולל בתוכו עבודה עם אינטגרלים, משוואות, מטריצות, חוקי ניוטון וכו.

החלק השני הוא אולי החלק החשוב ביותר בלימודים שלכם, כאן אתם כבר בוחרים את מסלול ההתמחות שלכם. במרבית מוסדות הלימוד בוחרים שני מסלולי התמחות. סוגי ההתמחות הנפוצים ביותר הם: התמחות בתקשורת, מעגלים אנלוגיים, מעגלים דיגיטליים, מחשבים, עיבוד אותות, בקרה והספק גבוה.

אפשרויות התעסוקה בתום הלימודים

בין אם יש לכם תואר ראשון או תואר שני בהנדסת חשמל, טוב לדעת שיש לא מעט אפשרויות תעסוקה. בגלל הביקוש הגבוה, ניתן למצוא משרות מגוונות ומתגמלות בשלל אזורים בארץ. למעשה, הבוגרים יכולים להשתלב בחברות הייטק או בסטארט-אפים, בחברות סלולר, בתעשיות הביטחוניות ובעוד מגוון רחב של מוסדות וארגונים.

לסיכום, לימודי הנדסת חשמל הם ללא ספק מאוד מבוקשים, בעיקר בגלל התנאים המעולים שבוגרי התואר זכאים לקבל מיד בסיום הלימודים. כיום תוכלו למצוא מגוון רחב של מוסדות לימוד וגם לא מעט מסלולי התמחות שבהם תוכלו לבחור. 

לקבלת מידע נוסף

השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם
נגישות