שבט אחים ואחיות: להירשם ללימודי סיעוד ולעבוד במקצוע מבוקש

בשנים האחרונות, הביקוש לתואר ראשון בסיעוד הולך וגובר. לא מעט סטודנטים מבקשים ללמוד את התחום על מנת להתמקצע בו ולעסוק בו בעתיד. הלימודים הם תיאורטיים ומעשיים, ויש כמה וכמה מוסדות לימוד שאליהם תוכלו להירשם. במאמר שלפניכם ריכזנו מידע חשוב למתעניינים בלימודי סיעוד, לצד טיפים שיסייעו לכם לצלוח את ההרשמה. בואו נתחיל.

למי מתאים ללמוד סיעוד?

לימודי סיעוד אינם מתאימים לכל אחד, ולכן ברוב מוסדות הלימוד נוקטים במשנה זהירות על מנת לבחור את הסטודנטים המתאימים ביותר, בין היתר כי מדובר בעבודה לא פשוטה הכרוכה במאמץ פיזי ומנטלי.חשוב לציין כי לימודי סיעוד אינם קלים, וזה בניגוד למה שלא מעט סטודנטים נוטים לחשוב. מדובר על לימודים אינטנסיביים שכוללים בתוכם לא מעט אלמנטים. יתרה מכך, במהלך הלימודים הסטודנטים יעברו גם הכשרות מעשיות ומקצועיות בבתי החולים. זה חלק בלתי נפרד מהלימודים, ויש לקחת זאת בחשבון טרם ההרשמה.

למעשה, לימודי סיעוד יתאימו למי שאוהבים את הזולת ומי שרוצים לעסוק בעולם הרפואה והבריאות באופן מקצועי. העבודה מתבצעת בחדרי המיון ובבתי החולים השונים, כך שחשוב להבין שמדובר על משמרות לא פשוטות ובדרך כלל גם עבודה מסביב לשעון.

טיפ: ישנה אפשרות לקבל מלגת לימודים מטעם משרד הבריאות – בדקו את האופציה הזו ואת תנאי המלגה, משום שזה עשוי להיות משתלם במיוחד.

תנאי קבלה לתואר ראשון בלימודי סיעוד

ברוב מוסדות הלימוד תידרשו להציג ציון פסיכומטרי של 550 וממוצע בגרויות של 85. לצד התנאים הללו, חשוב לדעת שבחלק ממוסדות הלימוד יחייבו אתכם לעבור גם ראיונות אישיים ומבדקים שונים אשר יראו כי אתם מסוגלים לעבוד במקצוע הזה בעתיד. כמו כן, ישנם מוסדות לימוד שיבקשו תעודת יושר (היעדר רישום פלילי) ועוד. כך או כך, חשוב לדעת שתנאי הקבלה משתנים בין מוסד למוסד, ועל כן מוטב לברר זאת מבעוד מועד.

איפה לומדים סיעוד?

יש לא מעט מוסדות לימוד בהם תוכלו ללמוד את התחום. הנה כמה מהם:

  1. אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע – ניתן להוציא תואר ראשון בסיעוד בקמפוסים בבאר שבע  או באילת. הבוגרים יקבלו גם הסמכה לתואר R.N.
  2. המכללה האקדמית רמת גן – המכללה משתפת פעולה עם מוסדות שונים על מנת לספק לסטודנטים מלגות. כמו כן, לא מעט בוגרים של המכללה השתלבו בתעשייה, ועוסקים היום בסיעוד.
  3. אוניברסיטת תל אביב– מציעה לימודי סיעוד לתואר ראשון במסלול של ארבע שנים או מסלול קצר לכאלה שמגיעים עם הסמכה קודמת כאח או כאחות.
  4. המרכז האקדמי רופין – תוכנית לימוד ייחודית למוסד לימוד זה המשלבת בתוכה לימודים נוספים למעט לימודי הסיעוד.
  5. הקריה האקדמית אונו – במוסד זה יש מגוון רחב של קורסים לסטודנטים, ואף ישנו מסלול הסבה לאקדמאים.
  6. המכללה האקדמית אשקלון – תואר ראשון בסיעוד ובתחומים אחרים הקשורים לרפואה, בסיום הלימודים הבוגרים זכאים לקבל תואר B.S.N.

כמה זמן נמשך המסלול ללימודי סיעוד?

התואר הראשון בסיעוד נמשך כארבע שנים (ברוב מוסדות הלימוד), כאשר במהלכן מתבצעת גם הכשרה מעשית בבתי חולים ובמוסדות שונים, על מנת לחשוף את הסטודנטים לעבודה המעשית של עולם הסיעוד. ישנם מוסדות לימוד שמציעים מסלולים קצרים או ארוכים יותר, אך זה המסלול הסטנדרטי שמרבית הסטודנטים נוטים לבחור בו.

חשוב לציין כי אם יש סטודנטים שמגיעים ללימודים כשהם כבר אח מוסמך או אחות מוסמכת, ישנו מסלול של שנתיים בלבד להסבה לסיעוד. אך אם אינכם מגיעים עם הרקע הזה, לא תהיה לכם ברירה אלא לבחור במסלול הרגיל.

מהו שכר הלימוד בלימודי סיעוד?

ברוב מוסדות הלימוד המציעים לימודי סיעוד שכר הלימוד יהיה שכר לימוד אוניברסיטאי. שכר לימוד אוניברסיטאי נע בין 10,000-13,000 שקל לשנת לימודים אחת. כך שתואר שלם בסיעוד יכול לעלות 50,000-60,000 שקל. מנגד במוסדות לימוד פרטיים שכר הלימוד קופץ ויכול להגיע לשכר של 20,000-25,000 שקל לשנת לימודים אחת בלבד.

שנסכם?

לימודי סיעוד מבוקשים מאוד, בייחוד בשל העובדה שתמיד יש צורך בעובדים מקצועיים בתחום. חשוב לקחת בחשבון שאלה לימודים אינטנסיביים ולא פשוטים, אך מתגמלים מאוד מבחינת הגשמה עצמית. יש מגוון רחב של מסלולי סיעוד במוסדות לימוד שונים, כך שיש לכם כמה וכמה אפשרויות, ותוכלו לבחור את המקום האידיאלי ביותר בעבורכם ללימודים. 

בהצלחה!

לקבלת מידע נוסף

השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם
נגישות