להירשם לתואר שני בחינוך מיוחד: על תנאי הקבלה ואפשרויות התעסוקה

תכנית הלימודים של התואר השני לחינוך מיוחד, נחשבת לייחודית ומעמיקה מאוד. למעשה, בעלי תואר שני בחינוך מיוחד יכולים להשתלב במערכות החינוך הרגילות או בבתי ספר המיועדים לחינוך המיוחד, זאת לאחר שיקבלו כלים מקצועיים בעבודה על הפרעות למידה, מוגבלויות שכליות ועם מי שנמצאים על הספקטרום. ריכזנו עבורכם מידע חשוב על הלימודים.

להמשיך לתואר שני בחינוך מיוחד

תואר שני בחינוך מיוחד אינו מיועד רק עבור בוגרי תואר ראשון בחינוך מיוחד, ולרוב, המועמדים הם בוגרי תואר ראשון בתחומים אחרים (לרוב מדובר על מדעי החברה), אשר רואים את עצמם בצורה כזאת או אחרת משתלבים במערכת החינוך הישראלית בדגש על החינוך המיוחד. למעשה, הלימודים יתאימו מאוד ליועצות בית הספר, מורים ומורות, קלינאי תקשורת ועוד.

הלימודים עשויים להתאים גם למי שמבקשים לבצע הסבה מקצועית. משמע, סטודנטים שסיימו תואר ראשון אך הם אינם מתחברים לתחום שאותו הם למדו. גם אם הם לא למדו תואר ראשון בחינוך מיוחד, הם יוכלו לבצע הסבת מקצוע ולעסוק בתחום החינוך עם תואר שני בתחום.

תנאי הקבלה

תנאי הקבלה משתנים ממוסד למוסד, אך הדרישה הבסיסית ביותר היא להציג תעודה של לימודי תואר ראשון ממוסד לימוד מוכר. מי שאינו מגיע מרקע של חינוך, יצטרך להשלים מספר קורסים, או לחלופין לעבור מבחנים פנימיים של מוסד הלימודים. כמו כן, יש מוסדות שיבקשו מכם לעבור ראיון אישי או יבקשו המלצות מהמעסיקים שלכם.

אגב, לסטודנטים המגיעים עם רקע בעבודה עם בני נוער בעלי צרכים מיוחדים יש יתרון גורף. מוסד הלימוד יקדם סטודנטים שמגיעים מתוך העולם הזה ומכירים אותו ברמה הפרקטית, ואף יודעים כיצד נערים/ילדים עם צרכים מיוחדים עשויים להתנהג בסיטואציות שונות ומגוונות.

שכר לימוד

לרוב, שכר הלימוד יהיה שכר לימוד אוניברסיטאי, והוא ינוע בין 10,000-13,000 שקל לשנת לימוד (זה כמובן משתנה ממוסד אחד לשני, וכמובן מותאם לכמות הקורסים שתצטרכו לקחת בכל סמסטר/שנה). 

מה לומדים במסגרת התואר?

ראשית חשוב לציין שישנם מסלולים ללא תזה, וישנם מסלולים עם תזה. אם זה חשוב לכם, מוטב שתבדקו מבעוד מועד אם מוסד הלימודים שבו תרצו ללמוד מאפשר ללמוד במסלול עם תזה. כמו כן, הדגש העיקרי בלימודים יהיה על הדרך שבה ניתן לשלב ילדים עם צרכים מיוחדים בחברה. איך לדובב אותם בצורה הטובה ביותר, וכמובן באיזו דרך ניתן ללמד אותם. תוכנית הלימודים של התואר נחשבת למעניינת במיוחד, ולו בשל העובדה שמהלך הלימודים נוגעים בתחומים מגוונים, כמו פסיכולוגיה התפתחותית, לקויות התפתחויות, אוטיזם, חינוך משלב ועוד.

מומלץ לבדוק את הסילבוס של מוסד הלימודים הרלוונטי לכם מבעוד מועד, ואף כדאי להשוות בין הסילבוסים של המוסדות השונים – זה יאפשר לכם לבצע בחירה מושכלת.

איפה לומדים לתואר שני בחינוך מיוחד?

להלן כמה מוסדות אקדמיים מובילים:

  1. מכללת לוינסקי לחינוך – המכללה מציעה לבוגרי תואר ראשון להירשם ללימודי תואר שני בחינוך מיוחד.
  2. המכללה האקדמית הרצוג‏ – המכללה ממוקמת בירושלים, ומציעה תואר שני בחינוך מיוחד. התואר מטעם המכללה הוא תואר M.Ed בחינוך מיוחד.
  3. המכללה האקדמית אחוה – המכללה ממוקמת בסמוך לקריית מלאכי, ומציעה לתושבי האזור ללמוד תואר שני בחינוך מיוחד. המכללה היא אחת מהמכללות המוכרות ביותר ללימודי חינוך בישראל בין אם מדובר על תואר ראשון או תואר שני.

אפשרויות התעסוקה

בשונה מתואר שני בחינוך, כאשר אתם מחזיקים תואר שני בחינוך מיוחד עומדות לרשותכם לא מעט אפשרויות. ניתן כמובן להמשיך לעבוד במערכת החינוך בין אם בכיתות רגילות או בכיתות חינוך מיוחד. מעבר לזה, תוכלו לעבוד במשרד החינוך בתפקידים שונים המיועדים בעיקר לבעלי תואר שני בחינוך ומעלה.

נכון שהשכר של עובדי ההוראה במדינת ישראל איננו גבוה, אך מרבית המורים טוענים כי הם עוסקים בתחום בעיקר מתוך תחושת שליחות. נכון להיום השכר של בוגרי תואר שני בחינוך מיוחד ינוע בין 10,000-15,000 שקל לחודש בממוצע.

לסיכום,

מערכת החינוך זקוקה לאנשים שרוצים לתרום ולעסוק בתחום מתוך שליחות אמיתית ותחושת סיפוק, ובייחוד בכל הנוגע לתחום החינוך המיוחד. תכנית הלימודים של התואר מציעה מגוון רחב של קורסים מרתקים, כאשר בתום הלימודים ניתן להשתלב בתחום, ולהגדיל את אפשרויות התעסוקה העתידיות שלכם.

לקבלת מידע נוסף

השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם
נגישות