חננה https://chnana.co.il/ כי חננות מרוויחים יותר Wed, 29 Mar 2023 07:31:24 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.4 https://chnana.co.il/wp-content/uploads/2022/06/לוגואים-לאתרי-אפיליאציה-9-e1667240551315-150x137.png חננה https://chnana.co.il/ 32 32 להיות כלכלנים: טיפים לקראת התואר השני בכלכלה https://chnana.co.il/ma-economics/ Tue, 31 Jan 2023 08:31:10 +0000 https://chnana.co.il/?p=2054 לימודי כלכלה הפכו למבוקשים מאוד בשנים האחרונות, ולא בכדי. יש לא מעט משרות בתחום, והביקוש הולך וגובר. מדוע כדאי ללמוד לתואר נשי בכלכלה? מהם תנאי הקבלה, ומה חשוב לדעת לפני ההרשמה? ריכזנו עבורכם מידע חשוב בנושא. למה כדאי להמשיך לתואר שני בכלכלה? בשונה מתארים אחרים, לכל בוגר התואר שני בכלכלה יש יתרון בלא מעט מקומות, […]

הפוסט להיות כלכלנים: טיפים לקראת התואר השני בכלכלה הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>

לימודי כלכלה הפכו למבוקשים מאוד בשנים האחרונות, ולא בכדי. יש לא מעט משרות בתחום, והביקוש הולך וגובר. מדוע כדאי ללמוד לתואר נשי בכלכלה? מהם תנאי הקבלה, ומה חשוב לדעת לפני ההרשמה? ריכזנו עבורכם מידע חשוב בנושא.

למה כדאי להמשיך לתואר שני בכלכלה?

בשונה מתארים אחרים, לכל בוגר התואר שני בכלכלה יש יתרון בלא מעט מקומות, גם במגזר הפרטי, גם במגזר הציבורי והעסקי – ואפילו במגזר המוסדי. למעשה, יש לא מעט מוסדות וארגונים שמעמידים זאת כתנאי סף או יתרון משמעותי כקבלה לעבודה. בחלק מהמקרים תואר ראשון בכלכלה לא תמיד מספיק על מנת להתקבל.

מאחר ומדובר בתחום רחב, אין ספק שהלימודים יאפשרו לכם להעשיר את הידע שלכם בצורה משמעותית ולהשיג יתרון על פני בוגרי תואר ראשון. הלימודים הללו מתאימים למי שמתכננים לעסוק בתחום הכלכלה באופן מקצועי, ולמי שמחזיקים בתארים בתחומים כלכליים שונים, לרבות תחום החשבונאות.

תנאי הקבלה

על מנת להתחיל ללמוד תואר שני בכלכלה עליכם כמובן להחזיק בתואר ראשון, בעדיפות לתחומים משיקים. דרוש גם רקע בתחום הסטטיסטיקה (למשל, אם למדתם בתואר הראשון שלכם קורסים בסטטיסטיקה), ויש מי שידרשו גם הצגת פטור באנגלית והשלמת קורסים חיוניים. לכל אחד ממוסדות הלימודים יש תנאי קבלה שונים, ועל כן מוטב להתעדכן מול מוסד הלימודים הרלוונטי.

שכר לימוד

רוב מוסדות הלימוד ידרשו שכר לימוד אוניברסיטאי שנע בין 10,000-13,000 שקל לשנת לימודים אחת. הלימודים נמשכים ברוב מוסדות הלימוד כשנתיים כך שעלות התואר כולה תגיע עד ל-26,000 שקל.

מה לומדים במסגרת התואר?

יש לא מעט קורסים הנלמדים במסגרת הלימודים, למשל, ניהול מערכת תפעולית, שוק ההון, מאקרו כלכלה, תורת המחירים מחזורי עסקים, אקונומטריקה ועוד. הקורסים משתנים בין מוסדות הלימודים, כך שיש מוסדות שיציעו קורסים אחרים, כשכמובן יש קורסים שמשותפים לכל מוסדות הלימוד, מאחר והם מהווים את הבסיס בתחום.

אגב, אם אתם מתכננים להמשיך לתואר שלישי, תצטרכו להגיש תזה במסגרת התואר השני שלכם. לכן חשוב לוודא מול מוסד הלימודים שזה אכן מתאפשר במסגרת התואר.

איפה לומדים תואר שני בכלכלה?

יש לא מעט מוסדות לימוד רלוונטיים. להלן כמה מהם:

  1. אוניברסיטת תל אביב – האוניברסיטה מציעה תואר מוסמך בכלכלה בשני מסלולים – מסלול עם עבודת גמר או מסלול ללא עבודת גמר.
  2. אוניברסיטת בן גוריון – אוניברסיטת בן גוריון מציעה תואר שני בכלכלה, מדובר כמובן על תואר MA מוסמך בכלכלה.
  3. אוניברסיטת חיפה – האוניברסיטה מציעה תואר שני בכלכלה – כאשר לרשות הסטודנטים עומדת בחירה בין מסלול עם תזה או מסלול עם כתיבת עבודת מחקר.

אפשרויות התעסוקה

האפשרויות שעומדות לרשותכם עם תואר שני בכלכלה הן רבות ומגוונות. העבודות השכיחות ביותר הן של כלכלנים בחברות ובגופים שונים. כיום מדובר על תפקיד שניתן למצוא אותו בכל חברה או ארגון גדול, והביקוש כמובן נמצא בשיא מכיוון שכמות החברות במשק רק גדלה בהתאם.

כמו כן, חשוב לציין כי השכר לבוגרי תואר שני בכלכלה הוא דינאמי ביותר, וקשה לתת אומדן מדויק. רוב בוגרי הלימודים יוכלו להשתכר בגובה של 12,000-15,000 שקל לחודש. עם זאת, ניתן למצוא תפקידים במגזר העסקי והפרטי, וקבל הצעות לשכר גבוה יותר.

לסיכום,

אם אתם בוגרי תואר ראשון, להמשיך ללימודי תואר שני בכלכלה זוהי אפשרות נהדרת עבורכם שיכולה לפתוח לכם לא מעט דלתות ואפשרויות תעסוקה מעולות. הלימודים עצמם לוקחים כשנתיים, ובסיומם תוכלו להתחיל לעבוד במקומות העבודה השונים. כיום ניתן ללמוד את התחום במוסדות לימוד בפריסה ארצית, ושכר הלימוד הוא אוניברסיטאי. כעת כל מה שנותר לכם לעשות זה לבחור את מוסד הלימוד שמתאים לכם ולצאת לדרך החדשה.

בהצלחה.

הפוסט להיות כלכלנים: טיפים לקראת התואר השני בכלכלה הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
בעלי תואר בחינוך: זו הדרך לתואר שני בלקויות למידה https://chnana.co.il/learning-disabilities-ma/ Tue, 31 Jan 2023 08:25:37 +0000 https://chnana.co.il/?p=2051 יש לא מעט אנשי חינוך שרוצים להתמחות בנושא של לקויות למידה. למעשה, בשנים האחרונות חלה עלייה מאסיבית במודעות ללקויות למידה, כל זאת על מנת לאפשר לכל ילד לממש את הפוטנציאל הטמון בו – גם אם הוא מתקשה לעיתים. לימודי תואר שני בלקויות למידה מקנים את הכישורים הרלוונטיים על מנת לעסוק בתחום. ריכזנו עבורכם את כל […]

הפוסט בעלי תואר בחינוך: זו הדרך לתואר שני בלקויות למידה הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
יש לא מעט אנשי חינוך שרוצים להתמחות בנושא של לקויות למידה. למעשה, בשנים האחרונות חלה עלייה מאסיבית במודעות ללקויות למידה, כל זאת על מנת לאפשר לכל ילד לממש את הפוטנציאל הטמון בו – גם אם הוא מתקשה לעיתים. לימודי תואר שני בלקויות למידה מקנים את הכישורים הרלוונטיים על מנת לעסוק בתחום. ריכזנו עבורכם את כל המידע בנושא.

תואר שני בלקויות למידה

אם סיימתם את התואר הראשון בחינוך (או בתחומים משיקים), אתם וודאי יודעים שלרשותכם עומדים לא מעט אפיקים שבהם תוכלו לבחור, ובין שלל האפשרויות – ניתן לבחור גם בתואר שני ללקויות למידה.

למעשה, יש לא מעט סיבות שמובילות אנשי חינוך לבחור בתואר הנ"ל, והסיבה הראשונה שלכך טמונה בכמות העבודה שקיימת בתחום נכון להיום. יש לא מעט תלמידים וסטודנטים המאובחנים עם לקויות למידה, ויש ביקוש גבוה לעובדים בתחום.

מעבר לזה, תחושת הסיפוק שהתחום מביא עמו, בייחוד בשל מתן כלים נחוצים להצלחה, היא בלתי ניתנת להסבר. אתם יכולים להפוך תלמידים שמתקשים בלימודים, לתלמידים שמשיגים ציונים גבוהים רק בזכות האבחון שלכם.

תנאי הקבלה

למעשה, כל איש חינוך, בעל תואר ראשון, שהתנסה בפועל בעבודה בבתי ספר או בכל מוסד חינוכי יוכל להמשיך לתואר שני בלקויות למידה. כלומר, אתם צרייכם להיות בוגרי תואר ראשון ובעלי תעודת הוראה. כמו כן, רצוי להגיע עם ממוצע ציונים של מעל 80 בתואר הראשון (למרות שישנם מוסדות לימוד שלא מקפידים על כך, ויקבלו אתכם גם עם ציון נמוך מ- 80). 

יש מי שידרשו מכם ניסיון תעסוקתי בתחום החינוך, מבחנים פנימיים של מוסד הלימודים, הצגת פטור באנגלית ועוד. מוטב לבדוק את תנאי הקבלה של מוסד הלימודים שמעניין אתכם מבעוד מועד.

מה לומדים בתואר שני בלקויות למידה?

במהלך התואר השני בלקויות למידה, הסטודנטים יקבלו את הכלים התיאורטיי והפרקטיים, שיוכלו לסייע להם לעבוד בתחום. בין היתר תלמדו לאבחן בצורה מדויקת ונכונה את הצרכים של כל תלמיד – בין אם מדובר על תלמיד בית ספר יסודי, תלמיד חטיבה, תלמיד תיכון או אפילו סטודנטים להשכלה גבוהה. מעבר לזה, תלמדו כיצד לדובב את המטופלים, על מנת להבין מאילו קשיים הם סובלים, וכמובן תרכשו מיומנויות מקצועיות על מנת לסייע להם.

כמה זמן נמשך תואר שני בלקויות למידה?

הלימודים נמשכים כשנתיים אקדמיות (4 סמסטרים שלמים). הזמן הזה אינו כולל בתוכו את הזמן הנדרש לכם על מנת לבצע קורסי השלמה כאלה ואחרים שמוסד הלימוד שבו בחרתם מחייב אתכם לעבור. בסיום הלימודים כל בוגר יקבל תעודת מוסמך בחינוך ללקויות למידה, תעודה שתאפשר לכם להתחיל לעבוד בתחום במספר רב של מוסדות המתמחים באבחון של לקויות למידה.

שכר הלימוד

במרבית מוסדות הלימוד המלמדים תואר שני וגם תואר ראשון בלקויות למידה שכר הלימוד יהיה שכר לימוד אוניברסיטאי. לרוב, הוא ינוע בין 10,000-25,000 שקל לתואר כולו, כאשר השינוי נובע בהתאם למוסד הלימוד שבו בחרתם להוציא את התואר, כמות הקורסים וכו'.

איפה לומדים תואר שני בלקויות למידה?

כמעט כל מוסד לימוד שמציע לימודי תואר ראשון בלקויות למידה, יציע גם אפשרות להמשיך ולהוציא תואר שני בלקויות למידה. מוסדות הלימוד המוכרים ביותר שבהם תוכלו ללמוד הם:

  1. אוניברסיטת תל-אביב – האוניברסיטה מציעה תואר שני בלקויות למידה עם דגש על נושאים חשובים וחיוניים לאבחון לקויות למידה אצל ילדים וגם אצל בוגרים כאחד.
  2. אוניברסיטת חיפה – האוניברסיטה מאפשרת להוציא תואר שני בחינוך עם התמחות בלקויות למידה. כך תוכלו להעמיק את האפשרויות שעומדות לרשותכם בעתיד מבחינת עבודה וקריירה.
  3. מכללת תלפיות – המכללה מציעה לימודי תואר שני בלקויות למידה עבור הציבור הדתי. המכללה ממוקמת בחולון, ומאפשרת לבוגרים להשתלב במערכת החינוך בתור מומחים לנושא של לקויות למידה.

אפשרויות תעסוקה בעתיד

בוגרי תואר שני בלקויות למידה יכולים למצוא את עצמם מתעסקים בלא מעט תחומים בעת סיום הלימודים. תחילה, ניתן להמשיך ללמד במערכת החינוך, ולעבוד גם כאנשי מקצוע המתמחים בלקויות למידה במסגרת בית הספר.

מעבר לזה, בוגרי התואר יוכלו להשתלב במוסדות המציעים אבחון לתלמידים שרוצים לקבל הקלות שונות. כיום המודעות לכל הנושא של לקויות למידה היא חסרת תקדים, והביקוש בתחום הזה הוא ביקוש גבוה במיוחד – כזה שלא יצא לכם לראות כבר זמן רב.

שנסכם?

אם יש ברשותכם תואר ראשון בתחום החינוך, ואתם רוצים להעשיר את הידע ואת האפשרויות שעומדות לרשותכם – תואר שני בלקויות למידה זו אופציה לא רעה בכלל. מדובר על תחום מרתק שמביא איתו גם לא מעט סיפוק עצמי וכמובן אפשרויות תעסוקה מגוונות, לרוב במוסדות החינוך ואפילו בתוך משרד החינוך.

הלימודים עצמם ברוב מוסדות הלימוד נמשכים כשנתיים, בסיומם תוכלו להתחיל לעבוד בתחום. שכר הלימוד יהיה שכר לימוד אוניברסיטאי, ותוכל להתחיל ללמוד את התואר הזה במגוון רחב של מוסדות לימוד המציעים תואר שני בלקויות למידה או תואר שני בחינוך עם התמחות בלקויות למידה.

הפוסט בעלי תואר בחינוך: זו הדרך לתואר שני בלקויות למידה הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
מדריך לסטודנטים: תואר שני בעבודה סוציאלית https://chnana.co.il/ma-in-social-work/ Tue, 31 Jan 2023 08:08:14 +0000 https://chnana.co.il/?p=2048 תפקידו של העובד הסוציאלי הוא בין התפקידים החשובים ביותר במישור המשפחתי, והוא נתפס כתפקיד בעל שליחות וסיפוק. למעשה, תואר שני בעבודה סוציאלית יכול להיות אפשרות נהדרת עבור סטודנטים שרוצים לבצע הסבת מקצוע. אם אתם מתלבטים לגבי כדאיות המהלך, כאן תוכלו למצוא את כל המידע הנחוץ לכם על מנת לקבל החלטה מושכלת. להמשיך לתואר שני בעבודה […]

הפוסט מדריך לסטודנטים: תואר שני בעבודה סוציאלית הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
תפקידו של העובד הסוציאלי הוא בין התפקידים החשובים ביותר במישור המשפחתי, והוא נתפס כתפקיד בעל שליחות וסיפוק. למעשה, תואר שני בעבודה סוציאלית יכול להיות אפשרות נהדרת עבור סטודנטים שרוצים לבצע הסבת מקצוע. אם אתם מתלבטים לגבי כדאיות המהלך, כאן תוכלו למצוא את כל המידע הנחוץ לכם על מנת לקבל החלטה מושכלת.

להמשיך לתואר שני בעבודה סוציאלית

לפני שתחליטו אם להמשיך לתואר שני בתחום או לא, חשוב שתדעו שיש כמה תוכניות לימודים במסגרת התואר, לרבות מסלולים מחקריים בהם תצטרכו להגיש תזה. כמו כן, ישנם מסלולים נוספים שמתחלקים לשניים: חלק מעשי וחלק עיוני, כאשר השילוב ביניהם, יעניק לכם את מלוא הכלים הנחוצים, ואת המיומנויות המקצועיות על מנת לעסוק בתחום. מעבר לזה, בהמשך הלימודים תצטרכו לבחור תחום התמחות, כמו רווחת הילד, ייעוץ זוגי, טיפול בטראומה ואפילו שיקום נפגעים. נציין כי במסגרת הלימודים תלמדו כיצד לבנות תוכניות רווחה מקצועיות וכיצד לנהל אותן על הצד הטוב ביותר.

תנאי הקבלה

תנאי הקבלה ללימודים מתחלקים לשניים: החלק הראשון מיועד לכל אותם סטודנטים המגיעים עם תואר ראשון בעבודה סוציאלית. הסטודנטים הללו יוכלו להירשם לתואר שני, כל עוד ממוצע הציונים שלהם גבוה, וכמובן שניסיון בתחום תמיד מהווה יתרון. ומה לבי סטודנטים שלמדו לתואר ראשון בתחום אחר? ובכן, הם יצטרכו לעבור קורסי השלמה שונים על מנת להתחיל את הלימודים. גם במקרה זה לממוצע הציונים של התואר הראשון יש חשיבות.

משך הלימודים

עבור בוגרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית, הלימודים יימשכו כשנתיים. לאחר מכן תינתן תעודת M.A בעבודה סוציאלית מטעם מוסד הלימוד. עבור בוגרי תואר ראשון בתחום אחר, הלימודים יימשכו קצת יותר, זאת בשל קורסי ההשלמה שיש להשלים. במקרה כזה, הלימודים יכולים להימשך כשלוש שנים.

שכר הלימוד

ברוב מוסדות הלימוד שכר הלימוד הוא אוניברסיטאי. מדובר על שכר לימוד שחלקו מסובסד על ידי המדינה, ובמקרה הזה הסטודנטים יצטרכו לשלם 10,000-13,000 שקל בלבד לשנת לימודים. מכיוון שהתואר נמשך כשנתיים ברוב המקרים, השכר הכולל ינוע בין 20,000-26,000 שקל.

אפשרויות התעסוקה

מיד עם סיום התואר השני, יפתחו בפניכם מגוון רחב של אפשרויות. כשיש ארגונים וגופים שעל מנת לעבוד בהם, תידרשו להיות בעלי תואר שני בתחום, כמו גופים ממשלתיים ועיריות. מעבר לזה, בהחלט ניתן לעבוד בבתי חולים, בצבא ההגנה לישראל, בארגונים ייחודיים ועוד. למעשה, אפשרויות התעסוקה מגוונות מאוד.

שנסכם?

בין אם אתם בוגרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית ובין אם למדתם תחום אחר, לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית פתוחים בעבורכם, והם יעניקו לכם שלל כלים מקצועיים שיעזרו לכם לבנות את הקריירה שלכם בתחום. מוטב לברר את תנאי הקבלה מול מוסד הלימודים שבו תרצו ללמוד, מאחר ותנאי הקבלה משתנים בין מוסד למוסד.

הפוסט מדריך לסטודנטים: תואר שני בעבודה סוציאלית הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
להירשם לתואר שני בחינוך מיוחד: על תנאי הקבלה ואפשרויות התעסוקה https://chnana.co.il/ma-special-education/ Tue, 31 Jan 2023 08:02:45 +0000 https://chnana.co.il/?p=2044 תכנית הלימודים של התואר השני לחינוך מיוחד, נחשבת לייחודית ומעמיקה מאוד. למעשה, בעלי תואר שני בחינוך מיוחד יכולים להשתלב במערכות החינוך הרגילות או בבתי ספר המיועדים לחינוך המיוחד, זאת לאחר שיקבלו כלים מקצועיים בעבודה על הפרעות למידה, מוגבלויות שכליות ועם מי שנמצאים על הספקטרום. ריכזנו עבורכם מידע חשוב על הלימודים. להמשיך לתואר שני בחינוך מיוחד […]

הפוסט להירשם לתואר שני בחינוך מיוחד: על תנאי הקבלה ואפשרויות התעסוקה הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
תכנית הלימודים של התואר השני לחינוך מיוחד, נחשבת לייחודית ומעמיקה מאוד. למעשה, בעלי תואר שני בחינוך מיוחד יכולים להשתלב במערכות החינוך הרגילות או בבתי ספר המיועדים לחינוך המיוחד, זאת לאחר שיקבלו כלים מקצועיים בעבודה על הפרעות למידה, מוגבלויות שכליות ועם מי שנמצאים על הספקטרום. ריכזנו עבורכם מידע חשוב על הלימודים.

להמשיך לתואר שני בחינוך מיוחד

תואר שני בחינוך מיוחד אינו מיועד רק עבור בוגרי תואר ראשון בחינוך מיוחד, ולרוב, המועמדים הם בוגרי תואר ראשון בתחומים אחרים (לרוב מדובר על מדעי החברה), אשר רואים את עצמם בצורה כזאת או אחרת משתלבים במערכת החינוך הישראלית בדגש על החינוך המיוחד. למעשה, הלימודים יתאימו מאוד ליועצות בית הספר, מורים ומורות, קלינאי תקשורת ועוד.

הלימודים עשויים להתאים גם למי שמבקשים לבצע הסבה מקצועית. משמע, סטודנטים שסיימו תואר ראשון אך הם אינם מתחברים לתחום שאותו הם למדו. גם אם הם לא למדו תואר ראשון בחינוך מיוחד, הם יוכלו לבצע הסבת מקצוע ולעסוק בתחום החינוך עם תואר שני בתחום.

תנאי הקבלה

תנאי הקבלה משתנים ממוסד למוסד, אך הדרישה הבסיסית ביותר היא להציג תעודה של לימודי תואר ראשון ממוסד לימוד מוכר. מי שאינו מגיע מרקע של חינוך, יצטרך להשלים מספר קורסים, או לחלופין לעבור מבחנים פנימיים של מוסד הלימודים. כמו כן, יש מוסדות שיבקשו מכם לעבור ראיון אישי או יבקשו המלצות מהמעסיקים שלכם.

אגב, לסטודנטים המגיעים עם רקע בעבודה עם בני נוער בעלי צרכים מיוחדים יש יתרון גורף. מוסד הלימוד יקדם סטודנטים שמגיעים מתוך העולם הזה ומכירים אותו ברמה הפרקטית, ואף יודעים כיצד נערים/ילדים עם צרכים מיוחדים עשויים להתנהג בסיטואציות שונות ומגוונות.

שכר לימוד

לרוב, שכר הלימוד יהיה שכר לימוד אוניברסיטאי, והוא ינוע בין 10,000-13,000 שקל לשנת לימוד (זה כמובן משתנה ממוסד אחד לשני, וכמובן מותאם לכמות הקורסים שתצטרכו לקחת בכל סמסטר/שנה). 

מה לומדים במסגרת התואר?

ראשית חשוב לציין שישנם מסלולים ללא תזה, וישנם מסלולים עם תזה. אם זה חשוב לכם, מוטב שתבדקו מבעוד מועד אם מוסד הלימודים שבו תרצו ללמוד מאפשר ללמוד במסלול עם תזה. כמו כן, הדגש העיקרי בלימודים יהיה על הדרך שבה ניתן לשלב ילדים עם צרכים מיוחדים בחברה. איך לדובב אותם בצורה הטובה ביותר, וכמובן באיזו דרך ניתן ללמד אותם. תוכנית הלימודים של התואר נחשבת למעניינת במיוחד, ולו בשל העובדה שמהלך הלימודים נוגעים בתחומים מגוונים, כמו פסיכולוגיה התפתחותית, לקויות התפתחויות, אוטיזם, חינוך משלב ועוד.

מומלץ לבדוק את הסילבוס של מוסד הלימודים הרלוונטי לכם מבעוד מועד, ואף כדאי להשוות בין הסילבוסים של המוסדות השונים – זה יאפשר לכם לבצע בחירה מושכלת.

איפה לומדים לתואר שני בחינוך מיוחד?

להלן כמה מוסדות אקדמיים מובילים:

  1. מכללת לוינסקי לחינוך – המכללה מציעה לבוגרי תואר ראשון להירשם ללימודי תואר שני בחינוך מיוחד.
  2. המכללה האקדמית הרצוג‏ – המכללה ממוקמת בירושלים, ומציעה תואר שני בחינוך מיוחד. התואר מטעם המכללה הוא תואר M.Ed בחינוך מיוחד.
  3. המכללה האקדמית אחוה – המכללה ממוקמת בסמוך לקריית מלאכי, ומציעה לתושבי האזור ללמוד תואר שני בחינוך מיוחד. המכללה היא אחת מהמכללות המוכרות ביותר ללימודי חינוך בישראל בין אם מדובר על תואר ראשון או תואר שני.

אפשרויות התעסוקה

בשונה מתואר שני בחינוך, כאשר אתם מחזיקים תואר שני בחינוך מיוחד עומדות לרשותכם לא מעט אפשרויות. ניתן כמובן להמשיך לעבוד במערכת החינוך בין אם בכיתות רגילות או בכיתות חינוך מיוחד. מעבר לזה, תוכלו לעבוד במשרד החינוך בתפקידים שונים המיועדים בעיקר לבעלי תואר שני בחינוך ומעלה.

נכון שהשכר של עובדי ההוראה במדינת ישראל איננו גבוה, אך מרבית המורים טוענים כי הם עוסקים בתחום בעיקר מתוך תחושת שליחות. נכון להיום השכר של בוגרי תואר שני בחינוך מיוחד ינוע בין 10,000-15,000 שקל לחודש בממוצע.

לסיכום,

מערכת החינוך זקוקה לאנשים שרוצים לתרום ולעסוק בתחום מתוך שליחות אמיתית ותחושת סיפוק, ובייחוד בכל הנוגע לתחום החינוך המיוחד. תכנית הלימודים של התואר מציעה מגוון רחב של קורסים מרתקים, כאשר בתום הלימודים ניתן להשתלב בתחום, ולהגדיל את אפשרויות התעסוקה העתידיות שלכם.

הפוסט להירשם לתואר שני בחינוך מיוחד: על תנאי הקבלה ואפשרויות התעסוקה הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
לאפות כמו מקצוענים: להירשם לקורס קונדיטוריה! https://chnana.co.il/baking-course/ Tue, 31 Jan 2023 07:55:47 +0000 https://chnana.co.il/?p=2040 אין ספק שתחום הקונדיטוריה התפתח עם השנים, ומקצוע הקונדיטור הפך לנחשק ופופולארי. למעשה, במסגרת לימודי בישול ניתן להתמקצע בתחום של קונדיטוריה, וללמוד מהקונדיטורים המובילים בישראל את רזי המקצוע. ומעבר לזה, ישנם קורסי קונדיטוריה ייעודיים, שניתן להירשם אליהם. מה חשוב לדעת לפני שנרשמים ללימודי קונדיטוריה? ריכזנו עבורכם את כל המידע החשוב. בואו נתחיל! לימודי תעודה בתחום […]

הפוסט לאפות כמו מקצוענים: להירשם לקורס קונדיטוריה! הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
אין ספק שתחום הקונדיטוריה התפתח עם השנים, ומקצוע הקונדיטור הפך לנחשק ופופולארי. למעשה, במסגרת לימודי בישול ניתן להתמקצע בתחום של קונדיטוריה, וללמוד מהקונדיטורים המובילים בישראל את רזי המקצוע. ומעבר לזה, ישנם קורסי קונדיטוריה ייעודיים, שניתן להירשם אליהם.

מה חשוב לדעת לפני שנרשמים ללימודי קונדיטוריה? ריכזנו עבורכם את כל המידע החשוב. בואו נתחיל!

לימודי תעודה בתחום הקונדיטוריה

כיום תחום הקולינריה הפך להיות מורכב ומרתק עבור כל מי שאוהב לאפות ולהכין קינוחים. זה כבר מזמן לא רק תחביב, ובהחלט מדובר במקצוע מבוקש בו ניתן לעבוד גם כשכירים וגם לפתוח עסק עצמאי. חשוב לציין שיש מגוון רחב של קורסים מקצועיים, החל מקורסים בסיסיים בתחום ועד לקורסים למתקדמים, כמו גם קורסים ייעודיים (למשל קורס שוקולייטרים או קורס לאפיית לחם).

משך הקורס

למעשה, לימודי תעודה יכולים להתפרס על תקופות זמן שונות, כך שישנם קורסים שיימשכו כמה חודשים בודדים, ויש קורסים שיימשכו יותר זמן. ברוב המקרים קורסי קונדיטוריה אורכים בין שלושה חודשים ועד חצי שנה. 

מהם תנאי הקבלה?

אולי יפתיע אתכם לגלות שבחלק ממוסדות הלימוד יש תנאי קבלה מקדימים שמסווגים את רמת התלמידים שרוצים ללמוד קונדיטוריה. יהיו מוסדות שיבקשו מכם לפחות 10 שנות לימוד, ויש מי שיבקשו לעבור בחינות מיון באנגלית, במתמטיקה ובלשון. בכל מקרה, לכל מוסד לימודים יש תנאי קבלה שונים – ולכן, כדאי לבדוק זאת מבעוד מועד.

כמה עולה קורס קונדיטוריה?

העלות של קורס קונדיטוריה משתנה בהתאם למשך הקורס, סוג הקורס, ורמת הקושי שלו. העלות יכולה לנוע בין 5,000-10,000 שקל לקורס קצר ועד ל-20,000-25,000 שקל לקורס קונדיטוריה ארוך.

תעודה והסמכה של קורס קונדיטוריה

על מנת שבוגר קורס קונדיטוריה יוכל לקבל את התעודות הרצויות הוא יהיה חייב לעבור מבחן מעשי וגם מבחן עיוני. הבוגרים שיעברו בהצלחה את המבחנים יהיו זכאים לקבל תעודת "קונדיטאות ואפייה" וגם תעודת מקצוע "קונדיטאות סוג 1". התעודה מונפקת מטעם משרד הכלכלה, כאשר המטרה שלה כאמור היא לאפשר לבוגרים לעבוד בתחום בעסקים ובבתי מלון. כמו כן, יש קורסים שיעניקו לכם תעודת גמר בינלאומית (כמו הקורס של אסטלה), ויש שיעניקו תעודת גמר מטעם מוסד הלימודים עצמו. כך או כך, תוכלו לעסוק בתחום, בין אם התעודה שלכם בינלאומית ובין אם לא.

כדאי לבדוק מבעוד מועד איזו תעודה אתם צפויים לקבל ממוסד הלימודים שבו תבחרו ללמוד את התחום.

מה לומדים בקורס קונדיטוריה?

נכון, אתם תאפו ותכינו לא מעט קינוחים ומאפים. אך לצד החלק המעשי והפרקטי, שהוא חשוב וחיוני להכשרת התלמידים, יש גם את החלק העיוני שבו תלמדו את סודות המקצוע, כמו הסיבות שגורמות לתפיחת הבצק או מה גורם לקרם להיות יותר סמיך או נוזלי.

במסגרת הקורס תלמדו טכניקות ייחודיות ושיטות עבודה נכונות עם בצקים וחומרי גלם שונים, תבינו את התהליכים השונים לסוגי המאכלים השונים, ואף תדעו כיצד לייצר מתכונים בעצמכם – בצורה נכונה. הקורס יקנה לכם מגוון רחב של כלים, כך שתוכלו לצאת לדרך עם כל המידע שנחוץ לכם על מנת לפצוח בקריירה בתחום.

איפה לומדים קורס קונדיטוריה?

בין אם אתם מחפשים קורס קונדיטוריה כשר או קורס קונדיטוריה רגיל, הבחירה החשובה ביותר שלכם תהיה בבחירת מוסד הלימוד. אלו רק חלק ממוסדות הלימוד שמציעים קורסי קונדיטוריה:

  1. מכללת השף – למכללה שלוחות רבות בתל אביב, באר שבע, חיפה וירושלים. המכללה מציעה קורס קונדיטוריה למתחילים וקורס קונדיטוריה למתקדמים במגוון רחב של נושאים.
  2. אסטלה – לאסטלה יש מגוון רחב של קורסי קונדיטוריה מגוונים, החל מקורסי אפיית לחם, ועד לקורסים מקצועיים שונים. תעודת הגמר שניתנת לסטודנטים היא בינלאומית.
  3. דנון – בבית הספר לקולינריה, "דנון" יש בין היתר גם קורסי קונדיטוריה.
  4. בית ספר בישולים – המקום מציע לימודי קונדיטוריה וסטאז' בינלאומי.

שנסכם?

בין אם אתם רואים את הקונדיטוריה כתחביב, ובין אם זו עבורכם הזדמנות לקריירה מקצועית – קורס קונדיטוריה יכול להיות מושלם עבורכם. הוא יאפשר לכם ללמוד את כל האלמנטים הבסיסיים ביותר של עולם האפייה, ויקנה כלים מקצועיים שיסייעו לכם לאפות באופן מקצועי. יש מגוון רחב של קורסים מקצועיים, שבסופם תקבלו תעודת גמר מטעם מוסד הלימודים.

בהצלחה!

הפוסט לאפות כמו מקצוענים: להירשם לקורס קונדיטוריה! הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
תואר שני בלימודי סיעוד: למי זה מתאים, ומה חשוב לדעת לפני ההרשמה? https://chnana.co.il/msc-in-nursing/ Mon, 30 Jan 2023 10:08:32 +0000 https://chnana.co.il/?p=1947 סיעוד הוא תחום מבוקש בעולם הרפואה, והוא כולל בתוכו גם את עבודתם החשובה של האחים והאחיות בבתי החולים ובקופות החולים. עם תום לימודי התואר הראשון בתחום, ניתן להמשיך ללימודי תואר שני – ריכזנו עבורכם את הפרטים החשובים. להמשיך לתואר שני בסיעוד אם אתם בוגרי תואר ראשון בסיעוד (או כל תואר בתחומים משיקים של מדעי הבריאות), […]

הפוסט תואר שני בלימודי סיעוד: למי זה מתאים, ומה חשוב לדעת לפני ההרשמה? הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
סיעוד הוא תחום מבוקש בעולם הרפואה, והוא כולל בתוכו גם את עבודתם החשובה של האחים והאחיות בבתי החולים ובקופות החולים. עם תום לימודי התואר הראשון בתחום, ניתן להמשיך ללימודי תואר שני – ריכזנו עבורכם את הפרטים החשובים.

להמשיך לתואר שני בסיעוד

אם אתם בוגרי תואר ראשון בסיעוד (או כל תואר בתחומים משיקים של מדעי הבריאות), אתם בוודאי שואלים את עצמכם מדוע מומלץ לכם להמשיך לתואר שני בסיעוד. התואר השני מאפשר ללמוד נושאים מעמיקים יותר ולהתמקצע בתחום, כאשר ישנו הבדל מהותי בין רמת החומר הנלמד במסגרת התואר הראשון לבין התואר השני. מעבר לזה, חשוב לדעת שיש תפקידים שתואר שני בתחום הוא אחד מתנאי הקבלה אליהם, כך  שהלימודים מאפשרים אפשרויות תעסוקה נוספות, בייחוד בתפקידים בכירים, והתפתחות משמעותית בקריירה.

יש מגוון רחב של קורסים ונושאים שנלמדים במסגרת התואר השני, החל מקורסי אנטומיה, דרך רפואת נשים ועד ללימודי פסיכולוגיה וסטטיסטיקה. כל זאת על מנת להקנות לסטודנטים כמה שיותר כלים (ופה נעצור לציין שישנה אפשרות למסלול עם או בלי תזה). כמובן שלצד הלימודים העיוניים, ישנו חלק מעשי, שמטרתו לספק הכשרה מקצועית נוספת ומעמיקה יותר. הלימודים נמשכים כשנתיים (בדומה לתארים שניים אחרים).

תנאי הקבלה

תנאי הקבלה הבסיסי הוא שיהיה לכם תואר ראשון במדעי הבריאות, בסיעוד או במדעי החיים – בממוצע של 85 ומעלה. לצד זה, עליכם להציג תעודת של אח/ות מוסמכ/ת. ישנם מוסדות אקדמאים שיערכו גם ראיון אישי, או מבחנים פנימיים – קחו זאת בחשבון.

אם יש לכם תואר ראשון, אך הוא אינו בתחומים שצוינו מעלה – תיאלצו לגשת לקורסי השלמה, טרם תחילת הלימודים. אם ממוצע הציונים של התואר הראשון הוא פחות מציון של 85, אך מעל ציון 80 – תוכלו לגשת להגיש בקשה ולנסות להתקבל ללימודים (ועדת חריגים). כמו כן, חשוב לציין שתנאי הקבלה משתנים בין מוסד אחד לשני.

איפה לומדים את התחום?

להלן מספר מוסדות לימוד בהם ניתן ללמוד את התחום:

  1. אוניברסיטת תל-אביב – האוניברסיטה מאפשרת לסטודנטים שלמדו תואר ראשון בסיעוד להמשיך גם לתואר שני בסיעוד. ישנם שני מסלולים האחד עם עבודת גמר והשני ללא עבודת גמר.
  2. המכללה האקדמית עמק יזראעל – המכללה מציעה תוכנית לימודים עשירה, הכוללת פרקטיקום (פרויקט גמר).
  3. אוניברסיטת חיפה – האוניברסיטה מציעה שני מסלולי לימוד לתואר שני בסיעוד. המסלול הראשון עם תזה נמשך כשלוש שנים, והמסלול השני ללא תזה נמשך כשנתיים בסך הכול.
  4. אוניברסיטת בן גוריון – המחלקה למדעי הבריאות של אוניברסיטת בן גוריון מציעה תואר שני בסיעוד עם מגוון רחב של התמחויות שיעשירו את הידע העומד לרשותכם.

אפשרויות התעסוקה

בוגרי תואר שני בסיעוד יכולים לעסוק בתפקידים מגוונים עם תום הלימודים, כמו עבודה במוסדות הרפואה כאחים ואחיות, תפקידי ניהול שונים כמו ראשי מחלקות, תפקידים מחקריים בעולם הרפואה ואפילו תפקידי הוראה. השכר של בוגרי תואר שני בסיעוד יכול לנוע בין 12,000-18,000 שקל בממוצע.

לסיכום

תחום הרפואה הוא בהחלט מאוד מגוון, ומציע שלל קורסים ומסלולים ייחודיים, כמו הסיעוד. התואר השני מתאים לבוגרי תואר ראשון בתחום או בתחומים משיקים, והוא מקנה שלל כלים מקצועיים ייחודיים. עם תום הלימודים, הבוגרים יוכלו להשתלב בתפקידים בכירים בבתי החולים ובמוסדות הרפואה, או לקחת חלק בתחום המחקרי.

הפוסט תואר שני בלימודי סיעוד: למי זה מתאים, ומה חשוב לדעת לפני ההרשמה? הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
תנאי קבלה לתואר ראשון https://chnana.co.il/ba-requirements/ Mon, 30 Jan 2023 10:01:09 +0000 https://chnana.co.il/?p=1942 לימודי תואר ראשון הם מאוד מבוקשים, ולא בכדי. כיום, על מנת להתקבל לעבודות נחשקות וכדי ללמוד מקצוע – רבים פנויים ללימודים גבוהים במכללות ובאוניברסיטאות. אחד החסמים העיקריים בקרב סטודנטים לעתיד ומתעניינים בלימודים גבוהים – טמון בתנאי הקבלה. מה חשוב לדעת על תנאי הקבלה לתואר ראשון, והאם יש הבדלים בין מכללות לאוניברסיטאות? ריכזנו את כל המידע […]

הפוסט תנאי קבלה לתואר ראשון הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
לימודי תואר ראשון הם מאוד מבוקשים, ולא בכדי. כיום, על מנת להתקבל לעבודות נחשקות וכדי ללמוד מקצוע – רבים פנויים ללימודים גבוהים במכללות ובאוניברסיטאות. אחד החסמים העיקריים בקרב סטודנטים לעתיד ומתעניינים בלימודים גבוהים – טמון בתנאי הקבלה. מה חשוב לדעת על תנאי הקבלה לתואר ראשון, והאם יש הבדלים בין מכללות לאוניברסיטאות? ריכזנו את כל המידע במאמר שלפניכם.

תנאי קבלה בסיסיים לתואר ראשון

לכל תחום לימודי יש דרישות שונות, אך לצד זה, ישנם תנאים בסיסיים לקבלה ללימודים גבוהים, ולרוב הם חלים על מרבית התארים. למעשה, רוב המוסדות להשכלה גבוהה, ישימו דגש על ממוצע הבגרויות שלכם, ועל ציון הפסיכומטרי – אם כי ישנם תארים שניתן להתקבל אליהם ללא פסיכומטרי (בד"כ במכללות), אך בתנאי שתציגו ציון סיווג באנגלית, כמו במבחן אמיר.

במקרים מסוימים, ועם ממוצע ציונים גבוה, תוכלו להתקבל גם באופן אוטומטי לתארים ספציפיים (למשל בתחום החינוך או התקשורת), לרוב במכללות. לעיתים תידרשו גם לעבור ראיון אישי או מבחני קבלה פנימיים.

חשוב לציין שתעודת בגרות מלאה היא התנאי הבסיסי ביותר, ועליו אף אוניברסיטה או מכללה לא תתפשר למעט האוניברסיטה הפתוחה. כיום מוסדות הלימוד מאפשרים לגשת למכינות על מנת לאפשר לאלה שלא עומדים בתנאי הקבלה הראשוניים לשפר את הסיכויים שלהם.

איך אפשר לדעת מראש את תנאי הקבלה?

פשוט מאוד – באינטרנט. היום ניתן למצוא את תנאי הקבלה לכל תואר, לכל מכללה או אוניברסיטה, באתרי האינטרנט השונים, ובמיוחד באתרים הרשמיים של מוסדות הלימוד. אם יש לכם ספק, אם אתם רוצים לבדוק את האופציה לועדת חריגים, או מבקשים להתקבל בתנאים ייחודיים – תמיד מומלץ לקבוע פגישת ייעוץ עם יועץ לימודים מטעם המוסד, ולברר את כל הפרטים הללו מבעוד מועד.

לא עומדים בתנאי הקבלה? אל תוותרו. כיום ניתן לבצע השלמת בגרויות או אפילו לגשת אל פסיכומטרי נוסף, ואפילו מבחן אמיר – על מנת להגדיל את הסיכויים שלכם להתקבל.

אגב, אל תפסלו את האופציה של לימודי תעודה, בהם תנאי הקבלה הרבה יותר מקלים בהשוואה לתואר ראשון או תואר שני.

מה ההבדל בתנאי הקבלה בין אוניברסיטה למכללה?

בין אם מדובר על תואר ראשון או על תואר שני ברוב המקרים תנאי הקבלה של אוניברסיטאות יהיו הרבה יותר נוקשים בהשוואה לתנאי הקבלה של מכללות. מהסיבה הזאת אם אינכם עומדים בתנאי הקבלה של האוניברסיטאות, תוכלו לבדוק את הסיכוי שלכם להתקבל למכללה – ולרוב אפילו תצליחו לעשות זאת.

עם זאת, עדיין ישנם תארים בעלי תנאי קבלה נוקשים, גם אם תבחרו ללמוד באוניברסיטה וגם אם תבחרו ללמוד במכללה.

האם יש הבדל בתנאי הקבלה בין לימודי ערב ולימודי בוקר?

בגדול – לא. בדרך כלל אין הבדל בתנאי הקבלה בין לימודי ערב ובין לימודי בוקר, והם זהים בכל מוסדות הלימוד. ההבדל הוא בשעות הלימודים, בכמות הקורסים השנתית ולפעמים גם במשך הזמן שייקח לסטודנט לסיים את הלימודים ולקבל את התואר.

לסיכום, על מנת להתקבל לתואר ראשון, עליכם לעמוד בתנאי הקבלה של מוסדות הלימודים. עם זאת, טוב לדעת שהיום ניתן להתקבל ללימודים גם אם אתם לא עומדים בכל תנאי הקבלה שהוצבו, בין אם תבחרו לשפר ציונים, ובין אם תבחרו לגשת לועדת חריגים.

בהצלחה.

הפוסט תנאי קבלה לתואר ראשון הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
שבט אחים ואחיות: להירשם ללימודי סיעוד ולעבוד במקצוע מבוקש https://chnana.co.il/nursing-stusy/ Mon, 30 Jan 2023 09:53:56 +0000 https://chnana.co.il/?p=1938 בשנים האחרונות, הביקוש לתואר ראשון בסיעוד הולך וגובר. לא מעט סטודנטים מבקשים ללמוד את התחום על מנת להתמקצע בו ולעסוק בו בעתיד. הלימודים הם תיאורטיים ומעשיים, ויש כמה וכמה מוסדות לימוד שאליהם תוכלו להירשם. במאמר שלפניכם ריכזנו מידע חשוב למתעניינים בלימודי סיעוד, לצד טיפים שיסייעו לכם לצלוח את ההרשמה. בואו נתחיל. למי מתאים ללמוד סיעוד? […]

הפוסט שבט אחים ואחיות: להירשם ללימודי סיעוד ולעבוד במקצוע מבוקש הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
בשנים האחרונות, הביקוש לתואר ראשון בסיעוד הולך וגובר. לא מעט סטודנטים מבקשים ללמוד את התחום על מנת להתמקצע בו ולעסוק בו בעתיד. הלימודים הם תיאורטיים ומעשיים, ויש כמה וכמה מוסדות לימוד שאליהם תוכלו להירשם. במאמר שלפניכם ריכזנו מידע חשוב למתעניינים בלימודי סיעוד, לצד טיפים שיסייעו לכם לצלוח את ההרשמה. בואו נתחיל.

למי מתאים ללמוד סיעוד?

לימודי סיעוד אינם מתאימים לכל אחד, ולכן ברוב מוסדות הלימוד נוקטים במשנה זהירות על מנת לבחור את הסטודנטים המתאימים ביותר, בין היתר כי מדובר בעבודה לא פשוטה הכרוכה במאמץ פיזי ומנטלי.חשוב לציין כי לימודי סיעוד אינם קלים, וזה בניגוד למה שלא מעט סטודנטים נוטים לחשוב. מדובר על לימודים אינטנסיביים שכוללים בתוכם לא מעט אלמנטים. יתרה מכך, במהלך הלימודים הסטודנטים יעברו גם הכשרות מעשיות ומקצועיות בבתי החולים. זה חלק בלתי נפרד מהלימודים, ויש לקחת זאת בחשבון טרם ההרשמה.

למעשה, לימודי סיעוד יתאימו למי שאוהבים את הזולת ומי שרוצים לעסוק בעולם הרפואה והבריאות באופן מקצועי. העבודה מתבצעת בחדרי המיון ובבתי החולים השונים, כך שחשוב להבין שמדובר על משמרות לא פשוטות ובדרך כלל גם עבודה מסביב לשעון.

טיפ: ישנה אפשרות לקבל מלגת לימודים מטעם משרד הבריאות – בדקו את האופציה הזו ואת תנאי המלגה, משום שזה עשוי להיות משתלם במיוחד.

תנאי קבלה לתואר ראשון בלימודי סיעוד

ברוב מוסדות הלימוד תידרשו להציג ציון פסיכומטרי של 550 וממוצע בגרויות של 85. לצד התנאים הללו, חשוב לדעת שבחלק ממוסדות הלימוד יחייבו אתכם לעבור גם ראיונות אישיים ומבדקים שונים אשר יראו כי אתם מסוגלים לעבוד במקצוע הזה בעתיד. כמו כן, ישנם מוסדות לימוד שיבקשו תעודת יושר (היעדר רישום פלילי) ועוד. כך או כך, חשוב לדעת שתנאי הקבלה משתנים בין מוסד למוסד, ועל כן מוטב לברר זאת מבעוד מועד.

איפה לומדים סיעוד?

יש לא מעט מוסדות לימוד בהם תוכלו ללמוד את התחום. הנה כמה מהם:

  1. אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע – ניתן להוציא תואר ראשון בסיעוד בקמפוסים בבאר שבע  או באילת. הבוגרים יקבלו גם הסמכה לתואר R.N.
  2. המכללה האקדמית רמת גן – המכללה משתפת פעולה עם מוסדות שונים על מנת לספק לסטודנטים מלגות. כמו כן, לא מעט בוגרים של המכללה השתלבו בתעשייה, ועוסקים היום בסיעוד.
  3. אוניברסיטת תל אביב– מציעה לימודי סיעוד לתואר ראשון במסלול של ארבע שנים או מסלול קצר לכאלה שמגיעים עם הסמכה קודמת כאח או כאחות.
  4. המרכז האקדמי רופין – תוכנית לימוד ייחודית למוסד לימוד זה המשלבת בתוכה לימודים נוספים למעט לימודי הסיעוד.
  5. הקריה האקדמית אונו – במוסד זה יש מגוון רחב של קורסים לסטודנטים, ואף ישנו מסלול הסבה לאקדמאים.
  6. המכללה האקדמית אשקלון – תואר ראשון בסיעוד ובתחומים אחרים הקשורים לרפואה, בסיום הלימודים הבוגרים זכאים לקבל תואר B.S.N.

כמה זמן נמשך המסלול ללימודי סיעוד?

התואר הראשון בסיעוד נמשך כארבע שנים (ברוב מוסדות הלימוד), כאשר במהלכן מתבצעת גם הכשרה מעשית בבתי חולים ובמוסדות שונים, על מנת לחשוף את הסטודנטים לעבודה המעשית של עולם הסיעוד. ישנם מוסדות לימוד שמציעים מסלולים קצרים או ארוכים יותר, אך זה המסלול הסטנדרטי שמרבית הסטודנטים נוטים לבחור בו.

חשוב לציין כי אם יש סטודנטים שמגיעים ללימודים כשהם כבר אח מוסמך או אחות מוסמכת, ישנו מסלול של שנתיים בלבד להסבה לסיעוד. אך אם אינכם מגיעים עם הרקע הזה, לא תהיה לכם ברירה אלא לבחור במסלול הרגיל.

מהו שכר הלימוד בלימודי סיעוד?

ברוב מוסדות הלימוד המציעים לימודי סיעוד שכר הלימוד יהיה שכר לימוד אוניברסיטאי. שכר לימוד אוניברסיטאי נע בין 10,000-13,000 שקל לשנת לימודים אחת. כך שתואר שלם בסיעוד יכול לעלות 50,000-60,000 שקל. מנגד במוסדות לימוד פרטיים שכר הלימוד קופץ ויכול להגיע לשכר של 20,000-25,000 שקל לשנת לימודים אחת בלבד.

שנסכם?

לימודי סיעוד מבוקשים מאוד, בייחוד בשל העובדה שתמיד יש צורך בעובדים מקצועיים בתחום. חשוב לקחת בחשבון שאלה לימודים אינטנסיביים ולא פשוטים, אך מתגמלים מאוד מבחינת הגשמה עצמית. יש מגוון רחב של מסלולי סיעוד במוסדות לימוד שונים, כך שיש לכם כמה וכמה אפשרויות, ותוכלו לבחור את המקום האידיאלי ביותר בעבורכם ללימודים. 

בהצלחה!

הפוסט שבט אחים ואחיות: להירשם ללימודי סיעוד ולעבוד במקצוע מבוקש הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
להתקבל לתפקידים ניהוליים: מה חשוב לדעת על לימודי ניהול? https://chnana.co.il/management-studies/ Mon, 30 Jan 2023 09:37:19 +0000 https://chnana.co.il/?p=1935 לא מעט סטונדטים נרשמים מידי שנה ללימודי ניהול, ולא בכדי. מרבית הסטודנטים בוחרים בלימודים אקדמאיים, שאותם ניתן לשלב עם מסלולים נוספים, כמו כלכלה או סוציולוגיה. שכן מדובר בתואר שמקנה ידע נרחב ומיומנויות לעתיד. עם זאת, חשוב לדעת שניתן ללמוד את תחום הניהול גם באמצעות קורסים, אם כי זה נפוץ יותר בקרב מנהלים שכבר עובדים בתחום, […]

הפוסט להתקבל לתפקידים ניהוליים: מה חשוב לדעת על לימודי ניהול? הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
לא מעט סטונדטים נרשמים מידי שנה ללימודי ניהול, ולא בכדי. מרבית הסטודנטים בוחרים בלימודים אקדמאיים, שאותם ניתן לשלב עם מסלולים נוספים, כמו כלכלה או סוציולוגיה. שכן מדובר בתואר שמקנה ידע נרחב ומיומנויות לעתיד. עם זאת, חשוב לדעת שניתן ללמוד את תחום הניהול גם באמצעות קורסים, אם כי זה נפוץ יותר בקרב מנהלים שכבר עובדים בתחום, ומבקשים לשפר את ארגז הכלים שלהם.

מה חשוב לדעת על לימודי ניהול, מהם תנאי הקבלה, והיכן ניתן ללמוד את התחום? ריכזנו עבורכם את כל המידע החשוב.

לימודי ניהול: לבנות קריירה משגשגת!

לימודי ניהול יקנו לכם מגוון רחב של יתרונות, ובייחוד בשל העובדה שיש מגוון רחב של משרות ניהוליות בשוק העבודה. במסגרת הלימודים תקבלו כלים שיכשירו אתכם לנהל, ובין היתר תלמדו על עולם הכלכלה, תעברו קורסים בתחום החשבונאות, תלמדו סטטיסטיקה והסתברות ותצברו ארגז כלים רחב ומגוון.

נוסף לכל הנ"ל, במהלך הלימודים תלמדו כיצד לקבל החלטות עסקיות מושכלות, איך להוביל מהלכים עסקיים נכונים, איך בנוי עולם העסקים, ומהם הסיכונים הטמונים בהשקת מוצרים חדשים. לצד החומר התיאורטי, תצברו מיומנויות שילמדו אתכם לחשוב כמו מנהלים. אגב, את הלימודים ניתן לשלב עם תחום נוסף (בד"כ הלימודים יהיו במתכונת דו חוגית), כמו סוציולוגיה, חשבונאות, מדעים דיגיטליים, שיווק ועוד. – מה שיקנה לכם יתרון בשוק העבודה.

תנאי קבלה

תנאי הקבלה תלויים בסוג התואר שתבחרו ובמוסד הלימודים. לרוב, ידרשו מכם ממוצע בגרויות בציון של 85 ומעלה, כמו גם ציון פסיכומטרי של 500 ומעלה. במקרים מסוימים יבקשו מכם להגיע לראיון אישי, ואפילו להציג תעודה שמוכיחה שסיימתם 4 יחידות לימוד במתמטיקה ובאנגלית. בכל מקרה, מומלץ להתעדכן מול מוסד הלימודים שתנאי הקבלה המעודכנים, משום שלעיתים ניתן להיכנס לועדת חריגים או להתקבל על תנאי.

שכר לימוד

שנת לימודים עשויה לעלות לכם בין 1,000 – 13,000 בממוצע, בהנחה ותבחרו ללמוד במוסד אקדמאי עם שכר לימוד אוניברסיטאי (כן, זה רלוונטי גם למכללות). עם זאת חשוב לציין שהתשלום הוא לא על שנה, אלא על קורסים, כך שככל שיש יותר קורסים באותה שנה – כל התשלום יהיה גבוה יותר (למשל, אם תשלבו קורסי בחירה או קורסי אנגלית). עם זאת, חשוב לדעת שישנם מוסדות לימוד פרטיים, שם שכר הלימוד יהיה גבוה יותר.

איפה אפשר ללמוד ניהול?

להלן כמה מוסדות לימוד מוכרים:

  1. האוניברסיטה הפתוחה.
  2. המכללה האקדמית ספיר.
  3. מכללת רמת גן.
  4. אוניברסיטת בן גוריון בנגב.
  5. אוניברסיטת תל-אביב.
  6. הקריה האקדמית אונו.
  7. המכללה האקדמית תל חי.
  8. המכללה האקדמית עמק יזרעאל.

שנסכם?

ניתן ללמוד ניהול גם במכללות וגם באוניברסיטאות, ולמעשה מדובר בתואר שכיח. שכר הלימוד זהה לתארים אחרים, והתואר נמשך כשלוש שנים. במסגרת לימודי הניול תוכלו לקבל מגוון רחב של כלים ומיומנויות שיסייעו לכם לבנות את הקריירה שלכם, ויעניקו לכם יתרון בראיונות עבודה.

בהצלחה.

הפוסט להתקבל לתפקידים ניהוליים: מה חשוב לדעת על לימודי ניהול? הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
דברים שטוב לדעת על תואר שני במשפטים https://chnana.co.il/ma-law/ Mon, 30 Jan 2023 09:24:38 +0000 https://chnana.co.il/?p=1930 זה נכון, כל סטודנט שסיים תואר ראשון במשפטים ועבר בהצלחה את מבחני הלשכה יכול לעסוק בעריכת דין. אך לא מעט עורכי דין, שכבר עובדים ועוסקים בתחום – בוחרים להמשיך לתואר שני. מה כוללים הלימודים? מהם תנאי הקבלה ומה חשוב לדעת לפני שנרשמים? ריכזנו עבורכם את כל המידע החשוב. להמשיך ללימודי תואר שני במשפטים מי שבדרך […]

הפוסט דברים שטוב לדעת על תואר שני במשפטים הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>
זה נכון, כל סטודנט שסיים תואר ראשון במשפטים ועבר בהצלחה את מבחני הלשכה יכול לעסוק בעריכת דין. אך לא מעט עורכי דין, שכבר עובדים ועוסקים בתחום – בוחרים להמשיך לתואר שני. מה כוללים הלימודים? מהם תנאי הקבלה ומה חשוב לדעת לפני שנרשמים? ריכזנו עבורכם את כל המידע החשוב.

להמשיך ללימודי תואר שני במשפטים

מי שבדרך כלל פונים ללימודי תואר שני בתחום, הם בוגרי תואר ראשון במשפטים, שגם עובדים בתור עורכי דין או בתפקידים משפטיים אחרים, זאת על מנת להעשיר את הידע ולפתח את הקריירה בעולם המשפט. כיום יש אפשרות ללימודי בוקר, כמו גם לימודי ערב, כך שתוכלו להתאים את שעות הלימודים ללו"ז שלכם.

כל סטודנט שיסיים בהצלחה את הלימודים, יקבל תעודת תואר שני .LL.M. במשפטים.

תנאי הקבלה

בשונה מתארים אחרים, ברוב המקרים הדרישות הן דרישות זהות בין כל מוסדות הלימוד. כמובן שתמיד יכולים להיות מעט שינויים, אך במרבית המקרים תנאי הקבלה זהים. ראשית, עליכם להציג תואר ראשון במשפטים בציון ממוצע של 80 ומעלה. גם אם הציון שלכם נמוך מהנ"ל, תוכלו להירשם ולעבור ועדת חריגים.

אגב, ישנה אפשרות להתקבל ללימודים גם ללא תואר ראשון במשפטים, כמו המסלול שמציעים באוניברסיטת בר אילן: תואר שני בלימודי משפט.

שכר לימוד

תחילה נציין כי שכר הלימוד משתנה בין המוסדות השונים, כאשר ברוב המקרים המחיר עבור שנת לימודים אחת ינוע בין 10,000-20,000 שקל. 

משך הלימודים

משך הלימודים עשוי להשתנות בין מוסדות הלימוד השונים, אך לרוב הם נעים בין שנה אחת ועד שנתיים בסך הכל. כמו כן, ניתן להאריך את הלימודים ולפרוס את הקורסים לזמן ממושך יותר.

באילו מוסדות לימוד מוכרים ניתן ללמוד לתואר שני במשפטים?

יש לא מעט מוסדות לימוד, להלן המוכרים:

  1. המרכז הבינתחומי הרצליה – לימודי משפטים לתואר שני בתחום העסקי, הלימודים מתקיימים כלימודי ערב בלבד כולל לימודים ביום שישי. 
  2. האוניברסיטה העברית – האוניברסיטה הטובה ביותר בישראל ללימוד משפטים, מציעה לימודי משפטים לתואר שני במגוון רחב של מסלולים.
  3. אוניברסיטת תל אביב – מציעה מגוון רחב של קורסים, וסגל מרצים מיומן ומוכר בתחום.
  4. המסלול האקדמי המכללה למינהל – המכללה מציעה מסלול של שנה, מה שעשוי להיות אפקטיבי עבור לא מעט סטודנטים.
  5. אוניברסיטת בר אילו – מציעה כמה מסלולים, בין היתר גם לבוגרי תואר ראשון בתחומים אחרים.
  6. המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט – המרכז מציע ארבעה מסלולים שונים ללימודי תואר שני במשפטים, כך שהסטודנטים יכולים לבחור את המסלול הטוב ביותר עבורם.

לסיכום, אם אתם עורכי דין ורוצים להעשיר את הידע שלכם בתחום, תואר שני במשפטים זו אפשרות מצוינת בעבורכם. כיום יש לא מעט מוסדות לימוד בהם ניתן ללמוד את התחום, כשלרוב תנאי הקבלה זהים. בהצלחה.

הפוסט דברים שטוב לדעת על תואר שני במשפטים הופיע לראשונה ב-חננה.

]]>