תואר שני בלימודי סיעוד: למי זה מתאים, ומה חשוב לדעת לפני ההרשמה?

סיעוד הוא תחום מבוקש בעולם הרפואה, והוא כולל בתוכו גם את עבודתם החשובה של האחים והאחיות בבתי החולים ובקופות החולים. עם תום לימודי התואר הראשון בתחום, ניתן להמשיך ללימודי תואר שני – ריכזנו עבורכם את הפרטים החשובים.

להמשיך לתואר שני בסיעוד

אם אתם בוגרי תואר ראשון בסיעוד (או כל תואר בתחומים משיקים של מדעי הבריאות), אתם בוודאי שואלים את עצמכם מדוע מומלץ לכם להמשיך לתואר שני בסיעוד. התואר השני מאפשר ללמוד נושאים מעמיקים יותר ולהתמקצע בתחום, כאשר ישנו הבדל מהותי בין רמת החומר הנלמד במסגרת התואר הראשון לבין התואר השני. מעבר לזה, חשוב לדעת שיש תפקידים שתואר שני בתחום הוא אחד מתנאי הקבלה אליהם, כך  שהלימודים מאפשרים אפשרויות תעסוקה נוספות, בייחוד בתפקידים בכירים, והתפתחות משמעותית בקריירה.

יש מגוון רחב של קורסים ונושאים שנלמדים במסגרת התואר השני, החל מקורסי אנטומיה, דרך רפואת נשים ועד ללימודי פסיכולוגיה וסטטיסטיקה. כל זאת על מנת להקנות לסטודנטים כמה שיותר כלים (ופה נעצור לציין שישנה אפשרות למסלול עם או בלי תזה). כמובן שלצד הלימודים העיוניים, ישנו חלק מעשי, שמטרתו לספק הכשרה מקצועית נוספת ומעמיקה יותר. הלימודים נמשכים כשנתיים (בדומה לתארים שניים אחרים).

תנאי הקבלה

תנאי הקבלה הבסיסי הוא שיהיה לכם תואר ראשון במדעי הבריאות, בסיעוד או במדעי החיים – בממוצע של 85 ומעלה. לצד זה, עליכם להציג תעודת של אח/ות מוסמכ/ת. ישנם מוסדות אקדמאים שיערכו גם ראיון אישי, או מבחנים פנימיים – קחו זאת בחשבון.

אם יש לכם תואר ראשון, אך הוא אינו בתחומים שצוינו מעלה – תיאלצו לגשת לקורסי השלמה, טרם תחילת הלימודים. אם ממוצע הציונים של התואר הראשון הוא פחות מציון של 85, אך מעל ציון 80 – תוכלו לגשת להגיש בקשה ולנסות להתקבל ללימודים (ועדת חריגים). כמו כן, חשוב לציין שתנאי הקבלה משתנים בין מוסד אחד לשני.

איפה לומדים את התחום?

להלן מספר מוסדות לימוד בהם ניתן ללמוד את התחום:

  1. אוניברסיטת תל-אביב – האוניברסיטה מאפשרת לסטודנטים שלמדו תואר ראשון בסיעוד להמשיך גם לתואר שני בסיעוד. ישנם שני מסלולים האחד עם עבודת גמר והשני ללא עבודת גמר.
  2. המכללה האקדמית עמק יזראעל – המכללה מציעה תוכנית לימודים עשירה, הכוללת פרקטיקום (פרויקט גמר).
  3. אוניברסיטת חיפה – האוניברסיטה מציעה שני מסלולי לימוד לתואר שני בסיעוד. המסלול הראשון עם תזה נמשך כשלוש שנים, והמסלול השני ללא תזה נמשך כשנתיים בסך הכול.
  4. אוניברסיטת בן גוריון – המחלקה למדעי הבריאות של אוניברסיטת בן גוריון מציעה תואר שני בסיעוד עם מגוון רחב של התמחויות שיעשירו את הידע העומד לרשותכם.

אפשרויות התעסוקה

בוגרי תואר שני בסיעוד יכולים לעסוק בתפקידים מגוונים עם תום הלימודים, כמו עבודה במוסדות הרפואה כאחים ואחיות, תפקידי ניהול שונים כמו ראשי מחלקות, תפקידים מחקריים בעולם הרפואה ואפילו תפקידי הוראה. השכר של בוגרי תואר שני בסיעוד יכול לנוע בין 12,000-18,000 שקל בממוצע.

לסיכום

תחום הרפואה הוא בהחלט מאוד מגוון, ומציע שלל קורסים ומסלולים ייחודיים, כמו הסיעוד. התואר השני מתאים לבוגרי תואר ראשון בתחום או בתחומים משיקים, והוא מקנה שלל כלים מקצועיים ייחודיים. עם תום הלימודים, הבוגרים יוכלו להשתלב בתפקידים בכירים בבתי החולים ובמוסדות הרפואה, או לקחת חלק בתחום המחקרי.

לקבלת מידע נוסף

השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם
נגישות