גברים ונשים שמעוניינים להתקבל למשטרה נדרשים לעבור הליך מיון שכולל מבחן דפ"ר. זהו רק אחד ממגוון מבחני מיון לעבודה המשמשים כיום גופים, מוסדות וארגונים לבחינת דפוסי החשיבה של המועמדים ובו סדרת שאלונים פסיכוטכניים מוגבלים בזמן. ציון הדפ"ר מהווה חלק משיקולי הקבלה למשטרה והוא מדורג בהתאם לציוני יתר המתמודדים.
המיונים למשטרה: למה אתם צריכים לצפות?
להצטרף לשורות המשטרה אין פירושו רק לבישת מדים וחלוקת דוחות. מדובר בארגון שתפקידו הוא לשמור על כל אזרחי ישראל דרך מגוון רחב של תפקידים, המבוצעים במסגרת תעסוקתית יציבה עם אפשרויות קידום נרחבות.
נשמע לכם טוב? מעולה. כעת כל שעליכם לעשות הוא לעבור את המיונים למשטרת ישראל המבוצעים בשלבים. כדי להתכונן אליהם כראוי ולהימנע מבחינה חוזרת שאותה תוכלו לבצע שוב רק לאחר שנה, אנו ממליצים בחום להגיע כמה שיותר מוכנים בעזרת ערכת הכנה עם שלל תרגילים וסימולציות מכל חלק בתהליך.
לפני הכל: עמידה בתנאי סף
- אזרחי ישראל
- מעל גיל 18
- בוגרי שירות צבאי/ לאומי מלא או לחילופין בעלי פטור חוקי
- בעלי מצב בריאותי תקין
כל עוד אתם עומדים בקריטריונים אלה, תוכלו להמשיך הלאה בתהליך, להגיש את מועמדותכם ובמידה ותימצאו מתאימים, גם לעבור ראיון ראשוני לתפקיד הרלוונטי ולאחריו להתייצב למיונים.
חלק א' של הליך המיונים
בשלב הראשון תתבקשו לעבור סדרת מבחנים ממוחשבים, חלקם מתרחשים בלשכת הגיוס למשטרה במתכונת של שאלות אמריקאיות וחלקם יבוצעו אונליין מהבית:
מבחן דפ"ר – מבחן הדפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני) בודק הבנה, חשיבה ומיומנות ניהול זמן (זמן מוגבל לכל שאלה) דרך שאלות חשבוניות, מילוליות וצורניות. זהו מבחן מסנן שניתן לבצע 3 פעמים בלבד וקובע האם תמשיכו הלאה בתהליך. אם לא עברתם אותו בהצלחה בפעם הראשונה, תוכלו לגשת אליו שוב רק כעבור שנה.
מבחן התאמה – מבחן אישיותי והתנהגותי שכולל חלק של השלמת משפטים, שאלון 300 וכדומה.
מבחן בעברית – מבחן כישורי שפה שבודק את מיומנות הקריאה והבנת הנקרא, רמת כתיב ואוצר מילים.
בדיקות רפואיות – בדיקה פיזית מול רופא אליה יש להגיע עם הצהרת בריאות מרופא משפחה. מועמדים ליחידות משטרתיות מיוחדות נדרשים להציג בדיקות נוספות בהתאם לפירוט שקיבלו מראש.
ראיון – ראיון פרונטלי שבו המטרה היא להתרשם מכם ומההתאמה והמוטיבציה שלכם לתפקיד. גם כאן ייתכן ותתבקשו להציג מסמכים נוספים כמו תעודות על קורסים.
חלק ב' של הליך המיונים
שלב זה מוקדש להערכת רמת הכושר הגופני של המועמדים, גם הפעם בשני חלקים:
- גיבושון – יומיים בתנאי פנימייה בהם מדמים את סביבת עבודת השוטרים המורכבת ובוחנים את פעולותיכם והתנהגותכם תחת לחץ, בכל משימה באופן נפרד ועם שקלול סופי של התוצאות. אם לא עברתם את חלק זה בהצלחה, ניתן להיבחן שוב רק לאחר 3 שנים.
- מבחן בר-אור – בוחן הכושר מוכר לכולנו מהמסגרת הצבאית ודורש פחות או יותר את אותה הרמה ואותם התרגילים: ריצה, כפיפות בטן, שכיבות סמיכה, ברפי ועוד. הציון נקבע לפי גיל, מגדר והתפקיד שאתם מתמודדים עליו.
חלק ג' של הליך המיונים
זהו השלב שבו התאמתכם לתפקיד תיבחן פעם נוספת, הפעם מהזווית האישית ביותר. כעת תזומנו ליחב"מ (היחידה לביטחון מידע) בה תעברו מסלול התאמה תעסוקתית בשני חלקים:
מבחן אמינות – בודק את היושרה האישית של כל מועמד בסדרת היבטים, בצורה ממוחשבת על זמן.
ראיון קב"ט – פגישה פרונטלית וארוכה למדי מול קב"ט המשטרה שבה תישאלו שאלות מקיפות ואף חודרניות לגבי העבר שלכם.
צלחתם את כל השלבים?
ברכותינו. כעת תזומנו לקורס שוטרים במכללה לשוטרים (בתנאי פנימייה) האורך מספר שבועות ובסיומו קורס הכשרה לתפקיד המדויק שאליו התקבלתם.
הכנה למבחני דפ"ר למשטרה
כפי שקראתם, אחד החלקים הראשונים והמרכזיים בתהליך הוא צליחת מבחן הדפ"ר, בו תתבקשו לענות על שאלות בתחומים כמותיים, צורניים, מילוליים, לוגיים והבנת הוראות. זהו מבחן שמבוצע בדרך כלל בחלק הפרונטלי בלשכת הגיוס והוא קצוב בזמן, כך שאתם מקבלים רק שניה אחת או פחות להשיב על כל שאלה.
המבחן בשיטת השאלון האמריקאי ולכן תצטרכו לבחור תשובה אחת מתוך 4 אפשרויות, מה שיכול לבלבל מועמדים שלא התכוננו מראש לבחינה ושנתקלים כעת בשאלות מאתגרות ובהן מטריצות, סימוני מצפן וכיווני דרך, סדרות מספריות וצורניות, דרישות משתנות משאלה לשאלה ועוד. כשהמוח לא מאומן מספיק לאורך תקופה, קשה לו למצוא את דרך הפתרון היעילה ביותר והנטייה הטבעית לטעות, לנחש או להיכנס לפאניקה מחבלת בתוצאות.
ואם כבר תוצאות, כדאי גם להכיר את שיטת הניקוד של המבחן: הניקוד עובד על בסיס מצטבר, כך שאתם צוברים נקודות על התשובות הנכונות, אבל מפחיתים נקודה אחת על כל 3 תשובות שגויות. אם נוסיף לכך את הסיכון שהשתתפו ביום המיונים שלכם יותר נבחנים שצברו ניקוד גבוה מכם, סיכוי גדול יותר שינפו אתכם מהתהליך, כך שתוכלו להשלים את המבחן רק בעוד שנה.
ולכן אם אתם חולמים להתקבל למשטרה ולהגיע לתפקיד ספציפי שמעניין אתכם, אל תזלזלו בהכנה מקדימה וראויה. הדרך הטובה ביותר להתכונן היא בעזרת תרגול והרבה ממנו, כדי שתכירו את סוגי השאלות בבחינה, תדעו כיצד לפתור אותן ותתרגלו את המענה שלהן בעזרת סימולציות על זמן, המדמות את תנאי הבחינה האמיתיים. אפשר גם להיעזר בסימולציות התרגול למועמדים שנמצאות בתוך אתר משטרת ישראל ובהחלט רצוי לרכוש ערכת הכנה למבחני הדפ"ר אותה מבצעים אונליין, כדי להסתגל למענה הממוחשב וכמובן לחזור בכל פעם לחלקים שזקוקים לחידוד.
תרגול עם ערכת הכנה למבחני דפ"ר למשטרה מסייע לאימוץ של טכניקות עבודה יעילות יותר, שמתגברות על קצב המענה הנדרש לכל שאלה ומאפשר למידה מטעויות.
בעזרת התרגול תאמצו שיטות עבודה יעילות, שיעזרו לכם להתמודד עם הגבלת הזמן ועם האינטנסיביות הצפויה במבחן. בסיום כל פרק יוצג דו"ח תוצאות מסכם, אשר יעזור לכם לתחקר את פרקי התרגול וללמוד מהטעויות שלכם. קיימות גם ערכות הכנה מיוחדות לשוטרים שייצאו לקצונה בהמשך הדרך, גם הן מעניקות ביטחון מוגבר וודאות גבוהה יותר לגבי הסיכוי לעבור בהצלחה.
זומנתם למבחני דפ"ר במשטרה?
זה הזמן לרכוש לעצמכם ערכת הכנה שתעזור לכם להיערך לבחינה ולהגדיל מראש את הסיכויים לעבור אותה בניקוד מצוין.