אין ספק שתחום הקונדיטוריה התפתח עם השנים, ומקצוע הקונדיטור הפך לנחשק ופופולארי. למעשה, במסגרת לימודי בישול ניתן להתמקצע בתחום של קונדיטוריה, וללמוד מהקונדיטורים המובילים בישראל את רזי המקצוע. ומעבר לזה, ישנם קורסי קונדיטוריה ייעודיים, שניתן להירשם אליהם.
מה חשוב לדעת לפני שנרשמים ללימודי קונדיטוריה? ריכזנו עבורכם את כל המידע החשוב. בואו נתחיל!
לימודי תעודה בתחום הקונדיטוריה
כיום תחום הקולינריה הפך להיות מורכב ומרתק עבור כל מי שאוהב לאפות ולהכין קינוחים. זה כבר מזמן לא רק תחביב, ובהחלט מדובר במקצוע מבוקש בו ניתן לעבוד גם כשכירים וגם לפתוח עסק עצמאי. חשוב לציין שיש מגוון רחב של קורסים מקצועיים, החל מקורסים בסיסיים בתחום ועד לקורסים למתקדמים, כמו גם קורסים ייעודיים (למשל קורס שוקולייטרים או קורס לאפיית לחם).
משך הקורס
למעשה, לימודי תעודה יכולים להתפרס על תקופות זמן שונות, כך שישנם קורסים שיימשכו כמה חודשים בודדים, ויש קורסים שיימשכו יותר זמן. ברוב המקרים קורסי קונדיטוריה אורכים בין שלושה חודשים ועד חצי שנה.
מהם תנאי הקבלה?
אולי יפתיע אתכם לגלות שבחלק ממוסדות הלימוד יש תנאי קבלה מקדימים שמסווגים את רמת התלמידים שרוצים ללמוד קונדיטוריה. יהיו מוסדות שיבקשו מכם לפחות 10 שנות לימוד, ויש מי שיבקשו לעבור בחינות מיון באנגלית, במתמטיקה ובלשון. בכל מקרה, לכל מוסד לימודים יש תנאי קבלה שונים – ולכן, כדאי לבדוק זאת מבעוד מועד.
כמה עולה קורס קונדיטוריה?
העלות של קורס קונדיטוריה משתנה בהתאם למשך הקורס, סוג הקורס, ורמת הקושי שלו. העלות יכולה לנוע בין 5,000-10,000 שקל לקורס קצר ועד ל-20,000-25,000 שקל לקורס קונדיטוריה ארוך.
תעודה והסמכה של קורס קונדיטוריה
על מנת שבוגר קורס קונדיטוריה יוכל לקבל את התעודות הרצויות הוא יהיה חייב לעבור מבחן מעשי וגם מבחן עיוני. הבוגרים שיעברו בהצלחה את המבחנים יהיו זכאים לקבל תעודת "קונדיטאות ואפייה" וגם תעודת מקצוע "קונדיטאות סוג 1". התעודה מונפקת מטעם משרד הכלכלה, כאשר המטרה שלה כאמור היא לאפשר לבוגרים לעבוד בתחום בעסקים ובבתי מלון. כמו כן, יש קורסים שיעניקו לכם תעודת גמר בינלאומית (כמו הקורס של אסטלה), ויש שיעניקו תעודת גמר מטעם מוסד הלימודים עצמו. כך או כך, תוכלו לעסוק בתחום, בין אם התעודה שלכם בינלאומית ובין אם לא.
כדאי לבדוק מבעוד מועד איזו תעודה אתם צפויים לקבל ממוסד הלימודים שבו תבחרו ללמוד את התחום.
מה לומדים בקורס קונדיטוריה?
נכון, אתם תאפו ותכינו לא מעט קינוחים ומאפים. אך לצד החלק המעשי והפרקטי, שהוא חשוב וחיוני להכשרת התלמידים, יש גם את החלק העיוני שבו תלמדו את סודות המקצוע, כמו הסיבות שגורמות לתפיחת הבצק או מה גורם לקרם להיות יותר סמיך או נוזלי.
במסגרת הקורס תלמדו טכניקות ייחודיות ושיטות עבודה נכונות עם בצקים וחומרי גלם שונים, תבינו את התהליכים השונים לסוגי המאכלים השונים, ואף תדעו כיצד לייצר מתכונים בעצמכם – בצורה נכונה. הקורס יקנה לכם מגוון רחב של כלים, כך שתוכלו לצאת לדרך עם כל המידע שנחוץ לכם על מנת לפצוח בקריירה בתחום.
איפה לומדים קורס קונדיטוריה?
בין אם אתם מחפשים קורס קונדיטוריה כשר או קורס קונדיטוריה רגיל, הבחירה החשובה ביותר שלכם תהיה בבחירת מוסד הלימוד. אלו רק חלק ממוסדות הלימוד שמציעים קורסי קונדיטוריה:
- מכללת השף – למכללה שלוחות רבות בתל אביב, באר שבע, חיפה וירושלים. המכללה מציעה קורס קונדיטוריה למתחילים וקורס קונדיטוריה למתקדמים במגוון רחב של נושאים.
- אסטלה – לאסטלה יש מגוון רחב של קורסי קונדיטוריה מגוונים, החל מקורסי אפיית לחם, ועד לקורסים מקצועיים שונים. תעודת הגמר שניתנת לסטודנטים היא בינלאומית.
- דנון – בבית הספר לקולינריה, "דנון" יש בין היתר גם קורסי קונדיטוריה.
- בית ספר בישולים – המקום מציע לימודי קונדיטוריה וסטאז' בינלאומי.
שנסכם?
בין אם אתם רואים את הקונדיטוריה כתחביב, ובין אם זו עבורכם הזדמנות לקריירה מקצועית – קורס קונדיטוריה יכול להיות מושלם עבורכם. הוא יאפשר לכם ללמוד את כל האלמנטים הבסיסיים ביותר של עולם האפייה, ויקנה כלים מקצועיים שיסייעו לכם לאפות באופן מקצועי. יש מגוון רחב של קורסים מקצועיים, שבסופם תקבלו תעודת גמר מטעם מוסד הלימודים.
בהצלחה!