לימודי כלכלה הפכו למבוקשים מאוד בשנים האחרונות, ולא בכדי. יש לא מעט משרות בתחום, והביקוש הולך וגובר. מדוע כדאי ללמוד לתואר נשי בכלכלה? מהם תנאי הקבלה, ומה חשוב לדעת לפני ההרשמה? ריכזנו עבורכם מידע חשוב בנושא.
למה כדאי להמשיך לתואר שני בכלכלה?
בשונה מתארים אחרים, לכל בוגר התואר שני בכלכלה יש יתרון בלא מעט מקומות, גם במגזר הפרטי, גם במגזר הציבורי והעסקי – ואפילו במגזר המוסדי. למעשה, יש לא מעט מוסדות וארגונים שמעמידים זאת כתנאי סף או יתרון משמעותי כקבלה לעבודה. בחלק מהמקרים תואר ראשון בכלכלה לא תמיד מספיק על מנת להתקבל.
מאחר ומדובר בתחום רחב, אין ספק שהלימודים יאפשרו לכם להעשיר את הידע שלכם בצורה משמעותית ולהשיג יתרון על פני בוגרי תואר ראשון. הלימודים הללו מתאימים למי שמתכננים לעסוק בתחום הכלכלה באופן מקצועי, ולמי שמחזיקים בתארים בתחומים כלכליים שונים, לרבות תחום החשבונאות.
תנאי הקבלה
על מנת להתחיל ללמוד תואר שני בכלכלה עליכם כמובן להחזיק בתואר ראשון, בעדיפות לתחומים משיקים. דרוש גם רקע בתחום הסטטיסטיקה (למשל, אם למדתם בתואר הראשון שלכם קורסים בסטטיסטיקה), ויש מי שידרשו גם הצגת פטור באנגלית והשלמת קורסים חיוניים. לכל אחד ממוסדות הלימודים יש תנאי קבלה שונים, ועל כן מוטב להתעדכן מול מוסד הלימודים הרלוונטי.
שכר לימוד
רוב מוסדות הלימוד ידרשו שכר לימוד אוניברסיטאי שנע בין 10,000-13,000 שקל לשנת לימודים אחת. הלימודים נמשכים ברוב מוסדות הלימוד כשנתיים כך שעלות התואר כולה תגיע עד ל-26,000 שקל.
מה לומדים במסגרת התואר?
יש לא מעט קורסים הנלמדים במסגרת הלימודים, למשל, ניהול מערכת תפעולית, שוק ההון, מאקרו כלכלה, תורת המחירים מחזורי עסקים, אקונומטריקה ועוד. הקורסים משתנים בין מוסדות הלימודים, כך שיש מוסדות שיציעו קורסים אחרים, כשכמובן יש קורסים שמשותפים לכל מוסדות הלימוד, מאחר והם מהווים את הבסיס בתחום.
אגב, אם אתם מתכננים להמשיך לתואר שלישי, תצטרכו להגיש תזה במסגרת התואר השני שלכם. לכן חשוב לוודא מול מוסד הלימודים שזה אכן מתאפשר במסגרת התואר.
איפה לומדים תואר שני בכלכלה?
יש לא מעט מוסדות לימוד רלוונטיים. להלן כמה מהם:
- אוניברסיטת תל אביב – האוניברסיטה מציעה תואר מוסמך בכלכלה בשני מסלולים – מסלול עם עבודת גמר או מסלול ללא עבודת גמר.
- אוניברסיטת בן גוריון – אוניברסיטת בן גוריון מציעה תואר שני בכלכלה, מדובר כמובן על תואר MA מוסמך בכלכלה.
- אוניברסיטת חיפה – האוניברסיטה מציעה תואר שני בכלכלה – כאשר לרשות הסטודנטים עומדת בחירה בין מסלול עם תזה או מסלול עם כתיבת עבודת מחקר.
אפשרויות התעסוקה
האפשרויות שעומדות לרשותכם עם תואר שני בכלכלה הן רבות ומגוונות. העבודות השכיחות ביותר הן של כלכלנים בחברות ובגופים שונים. כיום מדובר על תפקיד שניתן למצוא אותו בכל חברה או ארגון גדול, והביקוש כמובן נמצא בשיא מכיוון שכמות החברות במשק רק גדלה בהתאם.
כמו כן, חשוב לציין כי השכר לבוגרי תואר שני בכלכלה הוא דינאמי ביותר, וקשה לתת אומדן מדויק. רוב בוגרי הלימודים יוכלו להשתכר בגובה של 12,000-15,000 שקל לחודש. עם זאת, ניתן למצוא תפקידים במגזר העסקי והפרטי, וקבל הצעות לשכר גבוה יותר.
לסיכום,
אם אתם בוגרי תואר ראשון, להמשיך ללימודי תואר שני בכלכלה זוהי אפשרות נהדרת עבורכם שיכולה לפתוח לכם לא מעט דלתות ואפשרויות תעסוקה מעולות. הלימודים עצמם לוקחים כשנתיים, ובסיומם תוכלו להתחיל לעבוד במקומות העבודה השונים. כיום ניתן ללמוד את התחום במוסדות לימוד בפריסה ארצית, ושכר הלימוד הוא אוניברסיטאי. כעת כל מה שנותר לכם לעשות זה לבחור את מוסד הלימוד שמתאים לכם ולצאת לדרך החדשה.
בהצלחה.