יש לא מעט אנשי חינוך שרוצים להתמחות בנושא של לקויות למידה. למעשה, בשנים האחרונות חלה עלייה מאסיבית במודעות ללקויות למידה, כל זאת על מנת לאפשר לכל ילד לממש את הפוטנציאל הטמון בו – גם אם הוא מתקשה לעיתים. לימודי תואר שני בלקויות למידה מקנים את הכישורים הרלוונטיים על מנת לעסוק בתחום. ריכזנו עבורכם את כל המידע בנושא.
תואר שני בלקויות למידה
אם סיימתם את התואר הראשון בחינוך (או בתחומים משיקים), אתם וודאי יודעים שלרשותכם עומדים לא מעט אפיקים שבהם תוכלו לבחור, ובין שלל האפשרויות – ניתן לבחור גם בתואר שני ללקויות למידה.
למעשה, יש לא מעט סיבות שמובילות אנשי חינוך לבחור בתואר הנ"ל, והסיבה הראשונה שלכך טמונה בכמות העבודה שקיימת בתחום נכון להיום. יש לא מעט תלמידים וסטודנטים המאובחנים עם לקויות למידה, ויש ביקוש גבוה לעובדים בתחום.
מעבר לזה, תחושת הסיפוק שהתחום מביא עמו, בייחוד בשל מתן כלים נחוצים להצלחה, היא בלתי ניתנת להסבר. אתם יכולים להפוך תלמידים שמתקשים בלימודים, לתלמידים שמשיגים ציונים גבוהים רק בזכות האבחון שלכם.
תנאי הקבלה
למעשה, כל איש חינוך, בעל תואר ראשון, שהתנסה בפועל בעבודה בבתי ספר או בכל מוסד חינוכי יוכל להמשיך לתואר שני בלקויות למידה. כלומר, אתם צרייכם להיות בוגרי תואר ראשון ובעלי תעודת הוראה. כמו כן, רצוי להגיע עם ממוצע ציונים של מעל 80 בתואר הראשון (למרות שישנם מוסדות לימוד שלא מקפידים על כך, ויקבלו אתכם גם עם ציון נמוך מ- 80).
יש מי שידרשו מכם ניסיון תעסוקתי בתחום החינוך, מבחנים פנימיים של מוסד הלימודים, הצגת פטור באנגלית ועוד. מוטב לבדוק את תנאי הקבלה של מוסד הלימודים שמעניין אתכם מבעוד מועד.
מה לומדים בתואר שני בלקויות למידה?
במהלך התואר השני בלקויות למידה, הסטודנטים יקבלו את הכלים התיאורטיי והפרקטיים, שיוכלו לסייע להם לעבוד בתחום. בין היתר תלמדו לאבחן בצורה מדויקת ונכונה את הצרכים של כל תלמיד – בין אם מדובר על תלמיד בית ספר יסודי, תלמיד חטיבה, תלמיד תיכון או אפילו סטודנטים להשכלה גבוהה. מעבר לזה, תלמדו כיצד לדובב את המטופלים, על מנת להבין מאילו קשיים הם סובלים, וכמובן תרכשו מיומנויות מקצועיות על מנת לסייע להם.
כמה זמן נמשך תואר שני בלקויות למידה?
הלימודים נמשכים כשנתיים אקדמיות (4 סמסטרים שלמים). הזמן הזה אינו כולל בתוכו את הזמן הנדרש לכם על מנת לבצע קורסי השלמה כאלה ואחרים שמוסד הלימוד שבו בחרתם מחייב אתכם לעבור. בסיום הלימודים כל בוגר יקבל תעודת מוסמך בחינוך ללקויות למידה, תעודה שתאפשר לכם להתחיל לעבוד בתחום במספר רב של מוסדות המתמחים באבחון של לקויות למידה.
שכר הלימוד
במרבית מוסדות הלימוד המלמדים תואר שני וגם תואר ראשון בלקויות למידה שכר הלימוד יהיה שכר לימוד אוניברסיטאי. לרוב, הוא ינוע בין 10,000-25,000 שקל לתואר כולו, כאשר השינוי נובע בהתאם למוסד הלימוד שבו בחרתם להוציא את התואר, כמות הקורסים וכו'.
איפה לומדים תואר שני בלקויות למידה?
כמעט כל מוסד לימוד שמציע לימודי תואר ראשון בלקויות למידה, יציע גם אפשרות להמשיך ולהוציא תואר שני בלקויות למידה. מוסדות הלימוד המוכרים ביותר שבהם תוכלו ללמוד הם:
- אוניברסיטת תל-אביב – האוניברסיטה מציעה תואר שני בלקויות למידה עם דגש על נושאים חשובים וחיוניים לאבחון לקויות למידה אצל ילדים וגם אצל בוגרים כאחד.
- אוניברסיטת חיפה – האוניברסיטה מאפשרת להוציא תואר שני בחינוך עם התמחות בלקויות למידה. כך תוכלו להעמיק את האפשרויות שעומדות לרשותכם בעתיד מבחינת עבודה וקריירה.
- מכללת תלפיות – המכללה מציעה לימודי תואר שני בלקויות למידה עבור הציבור הדתי. המכללה ממוקמת בחולון, ומאפשרת לבוגרים להשתלב במערכת החינוך בתור מומחים לנושא של לקויות למידה.
אפשרויות תעסוקה בעתיד
בוגרי תואר שני בלקויות למידה יכולים למצוא את עצמם מתעסקים בלא מעט תחומים בעת סיום הלימודים. תחילה, ניתן להמשיך ללמד במערכת החינוך, ולעבוד גם כאנשי מקצוע המתמחים בלקויות למידה במסגרת בית הספר.
מעבר לזה, בוגרי התואר יוכלו להשתלב במוסדות המציעים אבחון לתלמידים שרוצים לקבל הקלות שונות. כיום המודעות לכל הנושא של לקויות למידה היא חסרת תקדים, והביקוש בתחום הזה הוא ביקוש גבוה במיוחד – כזה שלא יצא לכם לראות כבר זמן רב.
שנסכם?
אם יש ברשותכם תואר ראשון בתחום החינוך, ואתם רוצים להעשיר את הידע ואת האפשרויות שעומדות לרשותכם – תואר שני בלקויות למידה זו אופציה לא רעה בכלל. מדובר על תחום מרתק שמביא איתו גם לא מעט סיפוק עצמי וכמובן אפשרויות תעסוקה מגוונות, לרוב במוסדות החינוך ואפילו בתוך משרד החינוך.
הלימודים עצמם ברוב מוסדות הלימוד נמשכים כשנתיים, בסיומם תוכלו להתחיל לעבוד בתחום. שכר הלימוד יהיה שכר לימוד אוניברסיטאי, ותוכל להתחיל ללמוד את התואר הזה במגוון רחב של מוסדות לימוד המציעים תואר שני בלקויות למידה או תואר שני בחינוך עם התמחות בלקויות למידה.