מדריך לסטודנטים: תואר שני בעבודה סוציאלית

תפקידו של העובד הסוציאלי הוא בין התפקידים החשובים ביותר במישור המשפחתי, והוא נתפס כתפקיד בעל שליחות וסיפוק. למעשה, תואר שני בעבודה סוציאלית יכול להיות אפשרות נהדרת עבור סטודנטים שרוצים לבצע הסבת מקצוע. אם אתם מתלבטים לגבי כדאיות המהלך, כאן תוכלו למצוא את כל המידע הנחוץ לכם על מנת לקבל החלטה מושכלת.

להמשיך לתואר שני בעבודה סוציאלית

לפני שתחליטו אם להמשיך לתואר שני בתחום או לא, חשוב שתדעו שיש כמה תוכניות לימודים במסגרת התואר, לרבות מסלולים מחקריים בהם תצטרכו להגיש תזה. כמו כן, ישנם מסלולים נוספים שמתחלקים לשניים: חלק מעשי וחלק עיוני, כאשר השילוב ביניהם, יעניק לכם את מלוא הכלים הנחוצים, ואת המיומנויות המקצועיות על מנת לעסוק בתחום. מעבר לזה, בהמשך הלימודים תצטרכו לבחור תחום התמחות, כמו רווחת הילד, ייעוץ זוגי, טיפול בטראומה ואפילו שיקום נפגעים. נציין כי במסגרת הלימודים תלמדו כיצד לבנות תוכניות רווחה מקצועיות וכיצד לנהל אותן על הצד הטוב ביותר.

תנאי הקבלה

תנאי הקבלה ללימודים מתחלקים לשניים: החלק הראשון מיועד לכל אותם סטודנטים המגיעים עם תואר ראשון בעבודה סוציאלית. הסטודנטים הללו יוכלו להירשם לתואר שני, כל עוד ממוצע הציונים שלהם גבוה, וכמובן שניסיון בתחום תמיד מהווה יתרון. ומה לבי סטודנטים שלמדו לתואר ראשון בתחום אחר? ובכן, הם יצטרכו לעבור קורסי השלמה שונים על מנת להתחיל את הלימודים. גם במקרה זה לממוצע הציונים של התואר הראשון יש חשיבות.

משך הלימודים

עבור בוגרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית, הלימודים יימשכו כשנתיים. לאחר מכן תינתן תעודת M.A בעבודה סוציאלית מטעם מוסד הלימוד. עבור בוגרי תואר ראשון בתחום אחר, הלימודים יימשכו קצת יותר, זאת בשל קורסי ההשלמה שיש להשלים. במקרה כזה, הלימודים יכולים להימשך כשלוש שנים.

שכר הלימוד

ברוב מוסדות הלימוד שכר הלימוד הוא אוניברסיטאי. מדובר על שכר לימוד שחלקו מסובסד על ידי המדינה, ובמקרה הזה הסטודנטים יצטרכו לשלם 10,000-13,000 שקל בלבד לשנת לימודים. מכיוון שהתואר נמשך כשנתיים ברוב המקרים, השכר הכולל ינוע בין 20,000-26,000 שקל.

אפשרויות התעסוקה

מיד עם סיום התואר השני, יפתחו בפניכם מגוון רחב של אפשרויות. כשיש ארגונים וגופים שעל מנת לעבוד בהם, תידרשו להיות בעלי תואר שני בתחום, כמו גופים ממשלתיים ועיריות. מעבר לזה, בהחלט ניתן לעבוד בבתי חולים, בצבא ההגנה לישראל, בארגונים ייחודיים ועוד. למעשה, אפשרויות התעסוקה מגוונות מאוד.

שנסכם?

בין אם אתם בוגרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית ובין אם למדתם תחום אחר, לימודי תואר שני בעבודה סוציאלית פתוחים בעבורכם, והם יעניקו לכם שלל כלים מקצועיים שיעזרו לכם לבנות את הקריירה שלכם בתחום. מוטב לברר את תנאי הקבלה מול מוסד הלימודים שבו תרצו ללמוד, מאחר ותנאי הקבלה משתנים בין מוסד למוסד.

לקבלת מידע נוסף

השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם
נגישות