מה כדאי לדעת לפני שנרשמים לתואר שני בהנדסה?

תחום ההנדסה הוא אחד התחומים המבוקשים והמתגמלים ביותר בארץ, לכן זה לא מפתיע שרבים נרשמים ללימודי הנדסה, ואף לא מעט בוגרים ממשיכים ללימודי תואר שני בתחום. ריכזנו עבורכם מידע על הלימודים, החל מתנאי הקבלה ועד לאפשרויות התעסוקה בעתיד. שנתחיל?

להמשיך לתואר שני בהנדסה

תואר שני בתחום מאפשר להעמיק את הידע ולרכוש כלים נוספים ומיומנויות חדשות, זאת הודות למסלולי הלימוד השונים, והקורסים החדשניים והמעודכנים של מוסדות הלימודים. מעבר לזה, אפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר שני מגוונות ורחבות יותר, בדגש על תעשיית ההייטק. ניתן לבחור במסלול מחקרי עם תזה, וניתן גם שלא – זה תלוי כמובן במטרות העתידיות שלכם, ואם אתם מתכננים להמשיך את הקריירה באקדמיה או לעסוק בתחום באופן מעשי. פה נעצור לציין שהלימודים נמשכים כשנתיים.

תנאי הקבלה

ראשית תידרשו להציג תעודה של תואר ראשון בהנדסה, בממוצע ציונים של 80 ומעלה. כמובן שאם ממוצע הציונים שלכם נמוך מזה, תוכלו לגשת לועדת חריגים ולנסות להתקבל. עם זאת חשוב לומר שתנאי הקבלה משתנים בין המוסדות השונים, ויש מוסדות שדורשות ציון ממוצע שגבוה מ- 80, לכן מוטב לברר זאת מבעוד מועד.

שכר לימוד

ברוב מוסדות הלימוד, מדובר על שכר לימוד אוניברסיטאי, שנע בין 10,000-13,000 שקל לשנה. כך שהעלות לתואר שנמשך שנתיים תנוע בין 20,000-26,000 שקל. יש מוסדות שמציעים מלגות למצטיינים בתואר הראשון, ומעבר לזה, ניתן לחפש מלגות ייעודיות לתארים שניים.

מה לומדים במסגרת התואר?

סביר להניח שאתם כבר מכירים את הנושאים הנלמדים במהלך התואר, אך בשונה מהתואר הראשון – פה החומר יהיה מעמיק ומקיף יותר. במסלולים מסוימים תצטרכו להגיש עבודות מחקר, כשיש מגוון רחב של מסלולים בהם תוכלו לבחור, החל מהנדסת חשמל ומחשבים, דרך הנדסת מכונות, ועד להנדסה גרעינית.

איפה לומדים את התחום?

להלן מוסדות הלימוד המוכרים:

  1. אוניברסיטת בן גוריון – באוניברסיטה תוכלו למצוא מגוון רחב של אפשרויות לתואר שני בהנדסה בתחומים שונים ומגוונים.
  2. SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון – במכללה תוכלו למצוא אפשרות להוציא תואר שני בתחומים הבאים: תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול ותואר שני בהנדסת תוכנה.
  3. אוניברסיטת אריאל – ניתן להתמחות בתחומי הנדסה שונים, בין אם תבחרו להגיש תזה ובין אם לא. האוניברסיטה מציעה לא מעט קורסים מרתקים ומסלולי הנדסה ייחודיים.
  4. הטכניון – היחידה ללימודי המשך ולימודי חוץ – הטכניון במסגרת היחידה ללימוד חוץ מציעה מגוון רחב של אפשרויות לתואר שני בהנדסה בשכר לימוד אוניברסיטאי.
  5. אוניברסיטת תל אביב – אחת האוניברסיטאות המובילות, שמציעה כמה וכמה מסלולי הנדסה לסטודנטים שלה. ניתן לבחור מסלול מתוך ההיצע הרחב.

אפשרויות התעסוקה לבוגרים

ניתן להשתלב בתעשיית ההייטק – בארץ ובעולם. תעשייה שידועה בשכר מתגמל ובתנאי מעולים לעובדים. מלבד זאת, תוכלו לעבוד במגזר הפרטי והעסקי, בשלל משרות ותפקידים מעניינים, לרבות תפקידי ניהול בכירים. כיום, השכר הממוצע עבור בוגרי תואר שני בהנדסה נע בין 20,000-25,000 ש"ח. מלבד זאת, תוכלו להמשיך את דרככם באקדמיה, לעסוק במחקר ובהוראה ועוד. השמיים הם הגבול.

לסיכום, יש לא מעט יתרונות ללימודי תואר שני בהנדסה, כשניתן להירשם ללימודים הן באוניברסיטאות והן במכללות. הלימודים פותחים עבור הבוגרים שלל אפשרויות תעסוקה ובניית קריירה משגשגת בתחום.

לקבלת מידע נוסף

השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם
נגישות