שנת הלימודים האקדמית נפתחה בזום – כיצד להיערך?

למידה מרחוק בעידן הקורונה אינה נחלתם של תלמידי בית הספר היסודי והתיכוני בלבד, וגם במחוזות האקדמיה הבינו כי על מנת שלא לאבד שנת לימודים, ישנו צורך אמיתי לספק מענה טכנולוגי ללמידה מקוונת, בשל מגבלות הריחוק החברתי שהביא עימו הנגיף.

פתיחת שנת לימודים אקדמית במתכונת של "למידה מרחוק" מצריכה היערכות מוקדמת אשר אינה פחותה מן ההיערכות המקובלת לשנה בלמידה פרונטלית רגילה, גם בקרב המוסדות האקדמיים ולא פחות בקרב הסטודנטים והנרשמים עצמם. בשל מציאות הזום (Zoom) הווירטואלית והשונה שמתוכנתת לכולם, בשבועות הקרובים לפחות, ניסינו לעשות עבורכם מעט סדר ולרכז את הכלים החשובים ללמידה אפקטיבית, גם דרך קוביות הזום:

  • עמדת לימודים/עבודה – במרבית המקרים, סביבת עבודה שקטה ונוחה היא הבסיס הראשוני ללמידה אפקטיבית. גם בימים כתיקונם מומלץ כי כל סטודנט יבלה את זמן הלמידה עם שולחן וכיסא נוחים לישיבה ממושכת, מדפים/מגירות כפתרונות אחסון זמינים לכל הציוד הדרוש ובעיקר סביבה שקטה ונטולת הסחות דעת.
    * הטיפ שלנו: עבור סטודנטים שגרים במגורים משותפים, בין אם לצד בני משפחה ובין אם בדירת שותפים, רצוי לקבוע את עמדת הלמידה בחלל הפרטי, חדר השינה או חדר עבודה אם קיים כזה.
  • חיבור וציוד – מחשב אישי הוא כלי נדרש לכל סטודנט בימנו, כאשר העדיפות לרוב היא למחשב נייד לצורך גמישות וניידות, עבודה בספריה, עבודות שותפות עם חברים לספסל הלימודים וכו'. בעידן של למידה מקוונת חשוב לוודא שלמחשב יש גם מערך תומך של מצלמת אינטרנט, מיקרופון ורמקולים, לשליטה בסאונד ובאיכות הקול ולהשתתפות פעילה בשיעורים. מרכיב חשוב נוסף שיש לבחון הוא כמובן איכות החיבור לאינטרנט בסביבת הלימודים. 
  • הטיפ שלנו: במידת הניתן, מומלץ להתחבר בתקשורת קווית בסביבת הלימודים ולא להסתפק באינטרנט אלחוטי הנוטה לניתוקים ולתקלות. במידה והחיבור האפשרי הוא אלחוטי בלבד יש למקם את עמדת העבודה במיקום בעל קליטה אופטימלית, ו/או להשתמש במרחיב טווח קליטה (מוצר פשוט למדי אשר זמין בכל חנות מוצרי מחשוב/אלקטרוניקה וניתן לחיבור עצמאי).
  • ציוד עזר משלים – על אף העובדה כי הלמידה מתבצעת כאמור באופן מתוקשב, פעולת הכתיבה מסייעת בשמירה על חיבור לשיעור ורמת ריכוז גבוהה, וכן מאפשרת יצירת סיכומים איכותיים ללמידה עצמית בהמשך. לשם כך נדרש ציוד עזר לימודי הכולל בין היתר מחברות, קלסרים, חוצצים, אוגדניות, דפדפות וכו'. גם לכלי כתיבה נוחים לעבודה ישנה השפעה על הריכוז ואיכות הלמידה ולכן מומלץ להצטייד מראש בעטים במספר צבעים, מרקרים (מדגישים), טיפקס למחיקה, דבקיות וכדומה.
  • הטיפ שלנו: מומלץ לנהל מערך תומך של מחברות מסודרות, לתייק חומר בצורה מסודרת בקלסרים ובאוגדניות, עלפי שיעור/נושא. 
  • וכן גם, ספרי לימוד – העולם המקוון טרם החליף את התחושה של פתיחת ספר חדש, עלעול בדפים, סימון נקודות חשובות ולמעשה למידה חושית. גם בלמידה דרך הזום נדרשים מעת לעת סטודנטים לפתוח את ספרי וחוברות הלימוד, וחשוב להצטייד מראש בכל הספרים והעזרים הנדרשים. 
  • הטיפ שלנו: ניתן כיום לרכוש ספרי לימוד בחנות האוניברסיטה/מכללה, ובמידה ואלה אינן זמינות בשל נעילת שערי המוסדות האקדמאים, ניתן להזמין מהוצאות הספרים ברשת או לרכוש מחנויות ציוד למידה מקומיות. 

לקבלת מידע נוסף

השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם
נגישות