תואר שני בפסיכולוגיה: על תנאי הקבלה ומוסדות הלימוד

תואר שני בלימודי פסיכולוגיה טומן בחובו לא מעט, והוא מיועד לבוגרי תואר ראשון (לא בהכרח בפסיכולוגיה) שרוצים להתמקצע ולהרחיב את ידיעותיהם. מהם תנאי הקבלה, מהו הסכום שתשלמו עבור שנת לימודים וכמה זמן נמשכים הלימודים? ריכזנו עבורכם את כל המידע החשוב.

להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה

אין ספק שתחום הפסיכולוגיה מצריך כישורים מגוונים, החל מאינטרקאציה טובה עם אנשים, היכולת לדובב אותם ועד לתכונות כמו סבלנות והכלה. חשוב לציין שבדומה לתארים שניים אחרים, גם פה, הלימודים נמשכים כשנתיים, ובסופם תקבלו תעודת MA.

תנאי הקבלה

לימודי התואר השני מתאימים לבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות, עם ממוצע ציונים גבוה. כמו כן, תידרשו לעבור מבחן מתא"ם בציון גבוה (מדובר במבחן מיון לפסיכולוגיה, והוא נערך על ידי המרכז הארצי לבחינות). אם התואר הראשון שלכם אינו עוסק בפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות, עדיין תוכלו להירשם לתואר שני בתחום, כל עוד תעברו את כל קורסי ההשלמה הנחוצים.

שכר הלימוד

נכון להיום שכר הלימוד נע בין 15,000-25,000 שקל לשנת לימודים. מוטב לבדוק מבעוד מועד אם קיימות מלגות לתארים שניים, ואם אתם עומדים בתנאי המלגה.

באילו מוסדות ניתן ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה?​

להלן מוסדות הלימודים המוכרים:

  1. אוניברסיטת בן גוריון בנגב.
  2. האוניברסיטה הפתוחה. 
  3. המכללה האקדמית תל חי.
  4. אוניברסיטת חיפה.
  5. המכללה למינהל.
  6. המרכז האקדמי פרס.
  7. אוניברסיטת תל אביב.
  8. אוניברסיטת בר אילן.

שנסכם?

תואר שני בפסיכולוגיה מתאים ללא מעט אנשים, ובייחוד מי שמבקשים לעסוק בתחום, להתמחות בתתי תחומים ייחודיים ולפתח קריירה. יש כמה וכמה מוסדות לימוד, בהם ניתן ללמוד את התחום, כשתוכלו לבחור את המקום האידיאלי ביותר עבורכם.

לקבלת מידע נוסף

השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם
נגישות