מדריך: רגע לפני שנרשמים לתואר השני

לא מעט בוגרי תואר ראשון, מבקשים להמשיך ללימודי תואר שני. לעיתים זה כדי לשפר שכר, לעיתים כדי ללמוד תחום חדש ובמקרים מסוימים זה כדי להמשיך לקריירה באוניברסיטה. אם גם אתם מתעניינים בתואר שני, ריכזנו עבורכם מידע שחשוב שתדעו.

להמשיך ללימודי תואר שני

אין ספק שלימודי תואר שני נחשבים לפחות אינטנסיביים מאשר לימודי תואר ראשון, ולכן, חשוב לקחת בחשבון שאת רוב החומר תצטרכו ללמוד בבית. רוב הסטודנטים לתואר שני, עובדים בעבודה במשרה מלאה, ולכן יש חשיבות ניכרת לחלוקת הזמן בין העבודה ובין הלימודים (ומי מכם שהם כבר הורים לילדים, כמובן יצטרכו למצוא את הזמן כדי לשלב בין כל העולמות). כיום יש מגוון רחב של תחומים שניתן ללמוד, גם אם התואר הראשון שלכם היה בתחום שונה, למשל תואר שני בסיעוד, תואר שני בכלכלה ועוד.

תנאי הקבלה

תנאי הקבלה משתנים בין המוסדות ובין סוגי התארים. ההבדל מתבטא גם בתחום שאותו למדתם בתואר הראשון. כלומר, אם אתם מתכננים ללמוד תחום שונה לגמרי לתואר השני, יכול מאוד להיות שתצטרכו קורסי השלמה. לכן, חשוב לוודא מול מוסד הלימודים את תנאי הקבלה לתואר שרלוונטי לכם. שימו לב שמרבית מוסדות הלימוד ידרשו מכם ממוצע ציונים גבוה בתואר הראשון.

לעיתים יבקשו מכם לעבור ראיון אישי, להגיש מאמר או עבודה ואפילו להגיע למבחנים פנימיים של מוסד הלימודים. עם זאת, תנאי הקבלה הללו לא מאפיינים כל מוסד לימודים, ועל כן הבירור מול המקום שבו תרצו ללמוד – חיוני וחשוב.

שכר הלימוד

בדרך כלל, העלות לשנת לימודים נעה בסביבות 10,000-25,000 ש"ח. המחיר תלוי בכמה וכמה גורמים, כמו כמות הקורסים שתבחרו לקחת בכל סמסטר/שנה, מוסד הלימודים שבו תבחרו ללמוד וכו'.

משך הלימודים

לימודי תואר שני נמשכים בדרך כלל שנתיים, זאת בהנחה שאתם לא פורסים את הלימודים לתקופה ממושכת יותר. יש תארים שנמשכים קצת יותר, משום שלעיתים תידרשו לסטאז'. כמו כן, טוב לדעת שיש מקומות שמאפשרים לסטודנטים לתואר שני ללמוד בקצב שלהם (כמו האוניברסיטה הפתוחה), לכן במקרה כזה הלימודים יכולים להימשך פרק זמן ארוך יותר.

מסלולי הלימודים של התואר השני

אם בתואר ראשון היו לא מעט מסלולי לימוד, האפשרויות שיעמדו לרשותכם בתואר השני הן קצת יותר מוגבלות. בחלק מהמקומות תמצאו מסלול אחד בלבד של תואר שני, כך שיכול מאוד להיות שתצטרכו להתגמש בהתאם לדרישות של מוסד הלימודים שבו בחרתם לימוד.

יש מסלולים עיוניים שלא כוללים הגשת תזה, ויש מסלולים מחקריים הכוללים הגשת תזה. בד"כ מי שבוחר במסלול שכולל תזה, הוא מי שמבקש להמשיך לתארים מתקדמים יותר, ובקריירה באקדמיה. אם אתם מעוניינים במסלול מחקרי הכולל תזה, וודאו מבעוד מועד מול מוסד הלימודים, שהתארים שהם מציעים אכן כוללים תזה (בדרך כלל באוניברסיטאות).

מוסדות לימודים לתואר שני

אלו מוסדות הלימודים המוכרים, שמציעים מסלולים ללימודי תואר שני:

  1. אוניברסיטת תל אביב.
  2. האוניברסיטה העברית.
  3. הטכניון.
  4. אוניברסיטת בן גוריון שבנגב.
  5. אוניברסיטת בר אילן.
  6. אוניברסיטת אריאל.

סוגי תעודות לבוגרי התואר

  • תואר שני שניתן במרבית התחומים למעט תארים עם שמות מיוחדים 1M.A. (Master of Art) 
  • M.B.A. (Master of Business Administration) – תואר שני לבוגרי תואר במנהל עסקים
  • L.L.M. (Master of Laws) – תואר שני לבוגרי תואר במשפטים
  • M.Sc. (Master of Science) – תואר שני במקצועות ההנדסה והמדעים
  • M.E. (Master of Engineering) – תואר שני לבוגרי תואר בהנדסה
  • M.Ed. (Master of Education) – תואר שני לבוגרי תואר בחינוך

שנסכם?

תואר שני מהווה אופציה מצוינת ללא מעט בוגרי תואר ראשון, שרוצים להמשיך את לימודיהם באקדמיה. חלק מן התארים כוללים תזה, וחלק לא. הבחירה במסלול תלויה ברצון להמשיך ללימודים מתקדמים, כמו דוקטורט. כך או כך, טוב לדעת שיש לא מעט מקומות שבהם ניתן ללמוד, כך שההיצע רחב. בהצלחה.

.

לקבלת מידע נוסף

השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אלייך בהקדם
נגישות